Tusea

 
Informatii si recomandari contra tusei

Tusea reprezinta un act reflex prin care se elimina flegma, praful sau corpurile straine de pe tractul respirator. Cel mai frecvent, tusea apare ca urmarea a inflamatiei bronhiilor in cursul unei raceli, gripe sau infectii produse de virusuri sau bacterii, dar ea poate fi provocata si de factori alergici sau de afectiuni nervoase.


Pentru provocarea expectoratiei cel mai puternic remediu este sucul antitusiv preparat din ceapa. Aceasta drege gatul si plamanii, calmeaza tusea si elimina infectia respiratorie. Puneti la fiert 2 cepe intregi, cu tot cu coaja, intr-o cana si jumatate de apa, timp de 15 minute. Beti decoctul obtinut cat mai cald, indulcit sau nu, pe stomacul gol. Daca supravietuiti gustului acestui elixir, sigur va vindecati.


Pentru calmarea tusei din bronsita cronica se iau zilnic 6-10 lingurite de sirop de brad preparat la rece in miere. Acest preparat are efecte dezinfectante, calmante si ajuta la regenerarea tesuturilor lezate de infectii.


Contra tusei rebele spalati un stiulete cu boabe cu tot si puneti-l la fiert intr-un litru de apa. Cand lichidul incepe sa se coloreze, se strecoara si se bea caldut, tusea disparand dupa 2-3 zile.


Puneti pe piept comprese fierbinti sau cataplasme calde cu cartofi fierti in coaja si zdrobiti, cu faina de mustar sau cu flori de fan introduse intr-un saculet de panza si inmuiate in apa fierbinte.


Tineti in gura o bucatica de radacina de tataneasa, sugand-o ca pe o bomboana pentru a se extrage principiile active din planta. Aceste principii regenereaza epiteliul tractului respirator, calmeaza tusea si favorizeaza expectoratia, tratamentul fiind util mai ales in tusea seaca si iritanta, in faringite si amigdalite.

Tratamente naturiste


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa