Vreau sa-mi revizuiesc atitudinea fata de hrana!

 
Sfaturi pentru revizuirea atitudinii fata de hrana

Starea psihica precara are repercusiuni asupra comportamentului alimentar, deregland serios apetitul. Mai exact, stresul si anxietatea pot creste pofta de mancare sau, dimpotriva, o pot diminua masiv.


Mananc prea mult, nu conteaza ce!
Majoritatea persoanelor care se refugiaza in mancare avand senzatia ca asa isi vor rezolva angoasele sunt atrase in special de produsele concentrate, dulci sau sarate. Consecinta se masoara in kilograme in plus.
  • Proteinele (carne, peste, oua, lactate) trebuie sa fie prezente la doua dintre mesele principale, iar glucidele lente (paine, orez, paste) cel putin la pranz. Nu uitati fructele si legumele, care ocupa un volum mare in stomac si sunt satioase.
  • Cu cat veti savura mai temeinic fiecare imbucatura de mancare, cu atat veti avea tendinta sa consumati mai putina hrana. Concentrati-va pe senzatiile pe care vi le procura fiecare aliment: culoare, aroma, savoare, textura... Mestecati lent si puneti tacamurile jos intre doua imbucaturi.
  • Optati pentru alimentele care pot destinde. Fructele si legumele bogate in vitaminele C si B (salata verde, varza, spanac, portocale, kiwi, patrunjel) sunt aliate pretioase in lupta cu stresul. Carnea contine mai ales vitamina B3, care va poate ajuta sa diminuati presiunea din viata. Alegeti varietatile cu mai putine calorii si grasimi, cum este curcanul sau puiul. Pestele si fructele de mare furnizeaza oligoelemente neintrecute in lupta cu anxietatea. Includeti asemenea alimente macar de doua ori pe saptamana in meniu. Cerealele sunt o sursa excelenta de magneziu si vitamina B1, ambele importante in lupta cu surmenajul. Magneziu mai puteti procura din ciocolata neagra si apa minerala.
Sfatul homeopatului: luati Anacardium 15 CH. Daca stresul va provoaca o crestere a apetitului alimentar, cate trei granule dimineata sunt de ajuns.


Mi-a disparut pofta de mancare!
Acest lucru nu este neaparat grav, cata vreme nu dureaza mai mult de doua sau trei zile. In schimb, daca refuzul hranei devine un obicei, sporeste riscul de a va destabiliza organismul si a-i creste astfel si mai tare vulnerabilitatea la stres, anxietate si depresie. Privilegiati alimentele care, de obicei, sunt blamate de nutritionisti, dar care determina o stare de satisfactie interioara: crema de ciocolata, macaroane cu branza si dulceata, dulciuri in general, tot ce va face placere si va poate reinvia pofta de mancare.
Medicina naturista nr. 1 (161)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa