E timpul pentru imunizare
Vremea e tot mai rece si multi dintre noi ne gandim cu teama ca suntem predispusi sa racim foarte usor, nu doar din cauza atacurilor virusilor si bacteriilor, existente pretutindeni, dar si datorita unei imunitati mai scazute. In fond, stim ca sistemul natural de aparare al omului modern nu mai este ce era odinioara.
La scaderea fortei de protectie a corpului contribuie o viata traita tot mai departe de natura, intr-un aer inchis, cu prea putina miscare sau odihna si o alimentatie monotona, saraca in enzime si antioxidanti, dar bogata in arome sintetice si conservanti.
Mareste-ti imunitatea din vreme!
Imunitatea noastra este marcata de fluctuatii, de la anotimp la anotimp, iar noi o putem imbunatati sau diminua, prin alegerile facute zilnic. Cel mai intelept ar fi sa actionam din timp, fiindca dupa imbolnavire optiunile noastre pot scadea considerabil.Sistemul imunitar poate fi facut sa lucreze exceptional pentru apararea organismului nostru fata de acele microorganisme care provoaca diferitele boli infectioase. Dar acest lucru nu se poate realiza daca perseveram in erorile obisnuite si moderne legate de stilul de viata. Uneori imunitatea cedeaza, astfel ca, la primul agent infectios ce ne ia cu asalt corpul, ne si imbolnavim.
Exista si posibilitatea ca aceste situatii sa se produca mai rar in vietile noastre. De fapt, sta in puterea noastra sa reducem la minimum sansele de aparitie. In primul rand, dietele bogate in nutrienti, apoi preparatele naturiste si suplimentele nutritive ne pot ajuta substantial in acest scop! Pentru sanatatea ta am gandit cateva recomandari prin care ai putea creste rezistenta in fata bolilor, ca sa nu te mai confrunti cu infectii si febra, chiar in clipele in care ti-ai dori mai mult sa fii in forma maxima.
Este important sa amelioram, pe rand sau deodata, dupa vointa si posibilitati, toate obiceiurile care ne submineaza imunitatea: sa evitam consumul inutil de medicamente (mai ales cele autoadministrare, fara recomandarea medicului), sa petrecem mai mult timp la soare si in aer liber, sa ne imbunatatim dieta (consumand cat mai multe salate de cruditati si cat mai multe produse integrale), sa limitam timpul dedicat gandirii negative (inlocuind-o cu sport, munca sau activitati creative)... iar lista se poate prelungi. Stim, fiecare, ce ar trebui sa facem. Avem nevoie, doar, de ceva mai multa motivatie. Ne putem autosugestiona si gandindu-ne la neajunsurile care ne asteapta daca vom continua sa urmam aceleasi obiceiuri gresite, dar si imaginandu-ne fericirea pe care ne-o va oferi un organism sanatos. Altfel spus, trebuie sa fim atenti la stilul de viata adoptat, deoarece orice greseala, aparent minora, se va rasfrange din plin asupra sanatatii noastre.
Este lesne de inteles ca micile erori se acumuleaza in timp si determina, in cele din urma, alterari uriase ale starii psiho-fizice. Un mic paharel de alcool, fiecare tigara fumata, fiecare ora de sedentarism, fiecare calorie suplimentara, fiecare gram de carne bogata in colesterol, fiecare gand sau emotie cu continut negativ si fiecare ora de insomnie or sa contribuie la crearea unei datorii pe care organismul o va plati mai devreme sau mai tarziu, printr-o afectiune cronica sau acuta. Aici avem de lucrat! Poate nu-i usor... Dar stim sigur ca aceasta munca se desfasoara 100% in beneficiul nostru, rezultatul fiind o viata bogata in zile si, in plus, niste zile pline de viata.