Extracte cu efect antibiotic in caz de urcior
Fiind delicate si subtiri, sub actiunea produselor cosmetice de calitate indoielnica, a poluarii, a polenului si impuritatilor din atmosfera, pleoapele sunt mai predispuse decat orice alta parte a corpului la inflamatii si alergii. Ba chiar, in anumite conditii, glandele sebacee situate la baza foliculului pilos al genelor se infecteaza si astfel apare urciorul sau orgeletul (un abces dureros, cu secretii purulente, uneori acoperit cu o crusta). Desi, de obicei, aceasta formatiune este externa, vizibila, nu este exclus sa se localizeze in interiorul pleoapei. Rezultate foarte bune in tratament dau extractele obtinute din plante cu efect antibiotic.
Cu bitter suedez nu dai gres
Se umezeste o compresa sterila cu cateva picaturi de extract, apoi se aplica pe zona afectata, tinand ochiul inchis, caci ustura destul de tare. Se repeta de mai multe ori, pana la vindecare. De atunci, de cate ori simt durerea care anunta sosirea musafirului nepoftit, aplic leacul si nu mai recidiveaza. (D. T., Bucuresti)
Apelati cu incredere la rachiul de nuci verzi
Adunati cam doua duzini de fructe, cand sunt bune pentru dulceata, taiati-le in sferturi, bagati-le intr-un borcan si acoperiti-le cu rachiu tare. Lasati-le la soare cam doua saptamani, apoi filtrati extractul. Luati cate 15 picaturi de trei ori pe zi. Cura se urmeaza timp de o luna, se face pauza doua saptamani, repetandu-se tratamentul inca o luna. In plus, se inghite zilnic, dimineata, pe stomacul gol, cate un plic de drojdie de bere, luat de la farmacie. Cu ajutorul acestui tratament complex, am reusit in fine sa scap pentru totdeauna de urcior. (P. L., lasi)
Semintele de in favorizeaza maturarea
Se amesteca doua linguri de seminte de in macinate cu doua cesti cu apa clocotita si se lasa putin sa se umfle. Se inmoaie un tifon sau o bucatica de vata si se tine 20 de minute pe pleoapa inflamata. (M. O., Vaslui)
Formule de tratament 100% garantate
- Decoct de brusture. Se fierbe o lingurita de radacina maruntita intr-o cana cu apa pentru circa zece minute. Dupa aceea, se lasa ceaiul sa se mai racoreasca, apoi se strecoara. Se pun comprese caldute de mai multe ori pe zi.
- Tinctura de echinaceea. Se cumpara o sticluta de preparat de la plafar sau farmacie si se amesteca o lingurita la 100 ml apa calduta. Se pun comprese local, de mai multe ori pe zi. Este un foarte bun antibiotic.
- Infuzie de galbenele. Peste o lingura de flori maruntite se pune o cana (250 ml) cu apa clocotita. Se acopera vasul pentru 15 minute, apoi se strecoara printr-un tifon fin, impaturit in mai multe straturi. Se sterge pleoapa afectata de mai multe ori pe zi, cu infuzie rece sau usor incalzita. Are efect antiinflamator si dezinfectant.
- Infuzie de marar. Se ia o lingurita de seminte de marar si se zdrobesc. Se toarna peste ele 250 ml apa si se fierb circa un sfert de ora. Se strecoara. Se pun comprese, cu un pansament stern, cu ceai bine strecurat. Se mentin un sfert de ora, apoi se inlocuiesc cu altele proaspete.
- Infuzie de musetel. Peste o lingurita de flori maruntite se pun 250 ml apa clocotita. Se acopera vasul pentru 15 minute, apoi se strecoara prin tifon fin. Se aplica comprese pe zona afectata, tinand ochiul inchis.
- Decoct de patlagina. Se fierbe timp de zece minute o lingura de frunze de patlagina in 250 ml apa. Se strecoara, apoi, cu ceaiul caldut, se pun comprese pe pleoapa afectata.
- Decoct de soc. Se fierbe o lingura de flori de soc in 250 ml apa circa zece minute. Se strecoara si se aplica sub forma de comprese pe pleoapa afectata. (M. R., Bucuresti)
Remedii naturiste nr. 5 (97)