Am facut bronsita
- Boli pulmonare -
Tusea care persista dupa un episod de gripa este un simptom oarecum firesc. Cand urmeaza insa unei raceli, poate fi semn al unei complicatii, cel mai frecvent o bronsita. Daca nu trece dupa o saptamana, cel mai intelept este sa mergeti la medic ca sa va examineze situatia pulmonara (auscultare cu ajutorul stetoscopului).
Remediile homeopatului
- Tusea se asociaza cu nas infundat si stranuturi repetate: Sticta pulmonaria 5CH, trei granule de trei ori pe zi.
- Tusea se manifesta in rafale: Badiaga 5CH, trei granule de trei ori pe zi.
- Tusea este insotita de greata si vomismente: Ipeca 5CH, trei granule de trei ori pe zi.
- Tusea persista, devine cronica: Pertussinum 5CH, trei granule de trei ori pe zi.
- Dupa expectoratii, se constata o usurare momentana a respiratiei: Antimonium tartaricum 5CH, trei granule de trei ori pe zi.
Sfaturile aromaterapeutului
Luati de patru ori pe zi cate o picatura de ulei esential de niaouli si una de ulei esential de arbore de ceai pe o bucatica de zahar sau intr-o lingurita de miere.Masati-va trunchiul cu putin ulei vegetal neutru in care ati dizolvat cateva picaturi dintr-unul dintre uleiurile esentiale amintite anterior. Daca fumati, iar bronhiile va sunt foarte iritate, le puteti ameliora starea luand de trei ori pe zi cate o picatura de ulei esential de chiparos pe o bucatica de zahar sau intr-o lingurita de miere.
Trucuri in plus
Odihniti-va cat puteti de mult. Cel mai bine este sa va luati concediu cateva zile si sa stati in pat, la caldura. Instituiti un regim usor, lipsit de alimente prea grase sau prea dulci. O buna parte din elementele imunitare sunt produse in ficat, asa ca incercati sa nu suprasolicitati organul hepatic, incetinindu-i functia de aparare. In plus, arderea grasimilor in organism face sa creasca temperatura interna.Medicina naturista nr. 1 (161)