Antispastice blande pentru colicile bebelusilor

 
Antispastice blande pentru colicile bebelusilor

Indeobste spre finele zilei, bebelusul tau plange in hohote pana se invineteste, este agitat, isi misca incontinuu manutele si piciorusele, apoi, dintr-o data, se relaxeaza? Ei bine, mai mult ca sigur este chinuit de colici abdominale. Aceasta problema este foarte des intalnita la sugari, asa ca nu intra in panica! Astfel de dureri apar in urma acumularii de gaze in stomac si intestine, fenomen cauzat in general de fermentarea laptelui ingerat. Crizele pot fi ameliorate cu ceaiuri usor de preparat si, foarte important, lipsite total de efecte adverse.


Infuzie completa pentru copiii agitati

Iata in ce consta combinatia vegetala si cum se prepara infuzia: flori de coada-soricelului (10 g), fructe de fenicul (5 g), sunatoare (10 g), lavanda (10 g), menta (15 g), talpa-gastei (30 g) si radacini de valeriana (20 g). Se pune o lingura de plamada (plantele sa fie uscate si macinate) la 200 ml apa clocotita, se lasa zece minute, apoi se strecoara. Se da copilului cate o lingurita-doua o data, insa, daca se poate, inainte de debutul episodului. (Ioana MUSAT, Galati)


Roinita ia durerile cu mana! Tratament verificat

Se prepara dintr-o lingurita de frunze uscate si maruntite la 300 ml apa clocotita. Se acopera cana, iar dupa zece minute se strecoara. Se da copilului sa bea ceaiul caldut, dozele fiind ajustate in functie de varsta si greutate. La sugari se indica de la doua pana la sase lingurite pe zi, iar la copiii mai mari, pana la o cana. (Elisabeta CONSTANTIN, Bucuresti)


Fitotratament ce nu da gres

Se face o combinatie din 10 g de chimion, 10 g fructe de fenicul, 40 g frunze de roinita si 40 g flori de tei. Se toarna peste o lingurita de amestec 200 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat cam un sfert de ceas, apoi se strecoara. Se da copilului, in mai multe reprize, pana la o jumatate de cana de ceai pe zi, in timpul crizelor dureroase. (Sorina PANAIT, Lugoj)


Ceai cu efect rapid

Se face un amalgam din fructe de coriandru (10 g), fenicul (20 g), musetel (15 g), menta (5 g). Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de amestec la 150 ml apa clocotita. Se administreaza de la trei linguri pana la doua-trei cescute pe zi, in functie de varsta suferindului. Ceaiul are actiune carminativa, antispastica si antiseptica, fiind indicat in colici gastroduodenale la copii si sugari, calmand durerile si senzatia de voma. Totodata, stimuleaza pofta de mancare. (Ioana MARACINE, Ploiesti)

Remedii naturiste nr. 5 (97)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa