Restabiliti in mod semnificativ functia hepatica prin medicina blanda

 
Restabiliti in mod semnificativ functia hepatica prin medicina blanda

Ficatul se resimte imediat de pe urma anumitor excese: prea mult efort fizic, alimentatie abuziva - prea bogata in grasimi si zahar rafinat - in special consum sporit de alcool... Suprasolicitat functioneaza la relanti (asa-numitul ficat lenes), dand nastere unui ansamblu de simptome, precum constipatia rebela, digestia dificila, migrenele, urticaria, oboseala permanenta, greturile si chiar vomismentele. Printr-un regim atent ales, dublat de o cura cu ceaiuri hepatoprotectoare totul reintra insa in normal.


Patrunjelul, un purificator mereu la indemana

Aveti nevoie de 30 g frunzulite proaspete, care se spala in mai multe ape, apoi se maruntesc prin rupere si se pun la fiert intr-un litru de apa, intr-un vas emailat, acoperit cu capac. Decoctul e gata cand cantitatea de lichid din vas a scazut la jumatate. (Alexandru GRIGORE, Constanta)


Rostopasca, prietena ficatului sanatos

Cea mai frecventa modalitate de administrare este sub forma de infuzie, cate o jumatate de litru pe zi. La copiii intre 14 si 18 ani, doza se reduce la 300 ml, iar la cei intre 12 si 14 ani, la 150 ml. Tratamentul dureaza 49 de zile.

De asemenea, extractul alcoolic de rostopasca este foarte eficace in tratarea icterului. Se socotesc, la un litru de vin alb, cate 50 g rostopasca, atat flori, cat si frunze si radacini. Se lasa la macerat timp de trei-patru ore, dupa care se poate incepe tratamentul, luand o lingura din ora in ora. (Ilie TUDORACHE, Oradea)


Folositi cu incredere papadia

Se face un amestec in parti egale din radacina si frunze de papadie, uscate si maruntite. Se pun 20 g intr-un litru de apa rece. Se incalzeste la foc mic, iar cand ajunge la temperatura de fierbere, se ia vasul de pe foc. Se beau zilnic doua-trei cani de astfel de ceai strecurat. Daca nu suportati gustul destul de amar al ceaiului, il puteti indulci cu putina miere. (Cristina SOARE, Vaslui)


Infuzii excelente pentru recuperare

  • Infuzie de catina alba. Peste doua lingurite de fructe zdrobite se toarna 500 ml apa clocotita. Se lasa vasul acoperit 30 de minute, apoi se strecoara. Se bea intreaga cantitate fractionat pe parcursul unei zile.
  • Infuzie de lemnul-domnului. Peste o lingurita de frunze si ramuri tinere, zdrobite, se toarna 200 ml apa clocotita. Se lasa vasul acoperit 10-15 minute, apoi se strecoara. Se beau doua doze pe zi.
  • Infuzie de levantica. Peste doua lingurite de flori se toarna 250 ml apa clocotita. Se lasa vasul acoperit 10-15 minute. Se strecoara si se beau una-doua cani pe zi. (Diana MIRCUDEAN, Ploiesti)
Remedii naturiste nr. 4 (96)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa