Spanacul, un aliat al cardiacilor

 
Spanacul, un aliat al cardiacilor

Bogat in saruri minerale, oligoelemente si vitamine de tot felul, spanacul nu este doar un aliment deosebit de nutritiv, ci si un veritabil medicament natural. Contribuind la tonifierea miocardului, optimizandu-i activitatea, aceasta vegetala este de asemenea supranumita matura intestinelor, deoarece ajuta la purificarea tubului digestiv. Totodata, creste cantitatea de urina eliminata, stimuleaza secretiile gastrice, pancreatice si biliare, faciliteaza eliminarea viermilor intestinali, previne infectiile gingivale si, nu in ultimul rand, constituie un tonic puternic al sistemului nervos.

Extract alcoolic recomandat in boli de inima

Acesta este un excelent remineralizant, care ajuta mult in buna functionare a inimii. Il prepar in fiecare primavara si il consum o luna pe an. Iata cum se obtine:

Amestecati 200 ml suc proaspat de spanac cu un litru de vin de calitate. Beti cate 50 ml de trei ori pe zi. (V. R., Bucuresti)


Un leac pretios contra pancreatitei

Se cumpara spanac frumos, ideal provenit dintr-o cultura ecologica, se spala doua maini de frunze, se toaca marunt, apoi se toarna peste ele 200 ml apa, putin cate putin. Se amesteca cu un pisalog de lemn, presandu-se bine, ca sa iasa toata zeama din ele. Se lasa si la macerat cinci ore, la temperatura camerei. Se consuma zilnic, pe stomacul gol, cate o asemenea portie, amestecata cu 30 g polen. (R. D., Bucuresti)


Cataplasme pentru rani usoare

Se iau cateva frunze proaspete, se spala bine, apoi se scufunda pentru un minut in ulei de masline cald. Se aplica pe zona afectata si se lasa sa actioneze 45 de minute. Frunzele se pot folosi si in scop cosmetic (dupa ce au fost zdrobite), sub forma de masti de fata, pentru regenerarea pielii. Se tin timp de 20 de minute, dupa care se spala tenul cu apa calda. (C. R., Ulmi)


Suc ideal in caz de convalescenta

Preparatul se obtine dintr-o parte suc de spanac (se spala o mana de frunze proaspete, apoi se centrifugheaza, impreuna cu putina apa plata, si se colecteaza zeama astfel obtinuta) si patru parti suc de morcovi. Se beau 600 ml astfel de suc pe zi, repartizat in trei reprize, cu 15 minute inainte de fiecare masa principala. (P. T., Bucuresti)

Remedii naturiste nr. 4 (96)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa