Terapii naturale de uz extern anticelulita

 
Terapii naturale de uz extern anticelulita

Celulita, numita in limbaj mai specializat si lipodistrofie localizata, reprezinta un real cosmar pentru numeroase reprezentante ale sexului frumos. Constituind o atrofiere foarte accentuata a tesutului gras subcutanat, mai ales de la nivelul coapselor, procesul in cauza genereaza un aspect de coaja de portocala, in special al pielii soldurilor. Limitarea fenomenului este posibila, si asta cu costuri minime, utilizand tratamentele naturiste.

„Solutia mea pentru coapse mereu sexi“

In cele din urma, am reusit sa-i dau de cap, dupa ce m-am masat in fiecare zi cate un sfert de ora, cu o alifie pe baza de iedera si coada-calului, luata de la plafar. Frictiunile trebuie sa fie energice si sa vizeze exclusiv zonele afectate. La final se ciupeste usor pielea, pentru a facilita circulatia periferica a sangelui.

Cu rabdare si perseverenta, dublate de un regim sanatos de viata (nesedentar, fara excese alimentare, fara fumat, consum de alcool si cafea), reusita este sigura si veti avea din nou coapse sexi. (D. I., Bucuresti)


Vita-de-vie rosie da rezultate pe termen lung

Se fierb, intr-un litru de apa, pentru cateva minute, 50 g frunze proaspete. Dupa ce decoctul s-a racorit, se extrag frunzele si se aplica pe solduri (ar fi bine sa fi facut inainte un dus local fierbinte), fixandu-se cu niste fesi. Se sta minimum o ora impachetata astfel, se indeparteaza cataplasmele, apoi se sterg coapsele cu o carpa umeda. Ulterior, se pot folosi creme anticelulitice. (I. R., Ploiesti)


Iedera: o aliata de nadejde

Se pun 400 g planta in doi litri de apa, lasand sa clocoteasca 30 de minute, pe foc mic. Dupa o infuzare de inca o jumatate de ora, se strecoara. Se inmoaie comprese in ceai si se aplica pe locurile afectate. Se mentin 15 de minute, apoi se inlocuiesc cu altele proaspete, tot asa pana se termina ceaiul. Tratamentul se face de doua ori pe saptamana.

In cazul meu, in doua luni, pielea si-a recapatat aspectul sanatos. (R. C., Giurgiu)


Apelati la masajul cu ulei de musetel

Remediul are proprietati antiinflamatorii, imbunatateste circulatia sangvina la nivelul membrelor inferioare si ajuta la eliminarea toxinelor.

Se prepara inainte o tinctura - se socotesc 40 g flori de musetel pentru patru linguri de alcool de uz alimentar. Dupa opt ore de macerare, se imparte extractul in doua parti egale: una se depoziteaza intr-o sticluta inchisa la culoare, iar in cealalta se adauga 100 ml ulei de masline. Se fierbe la bainmarie doua-trei ore, apoi se filtreaza prin presare si se trece, de asemenea, intr-o sticla colorata. Se maseaza zonele afectate de celulita cu ulei de musetel combinat cu tinctura simpla (20 ml tinctura la 60 ml ulei), timp de 20 de minute, in fiecare seara. Tratamentul dureaza mai multe luni la rand, primele rezultate fiind vizibile dupa minimum trei saptamani. Efectele benefice sunt garantate, chiar daca se lasa putin mai mult asteptate - v-o spun din proprie experienta. (R. C., Medias)


Un leac inedit: cofeina

Cofeina reprezinta unul dintre cele mai bune anticelulitice naturale, de care uzeaza si manechinele celebre, si vedetele de la Hollywood. lata in ce consta tratamentul:
  • Intindeti pe podea, in baie, un cearsaf mai vechi (sau niste coli de hartie).
  • Luati zatul, cam de la un litru de cafea tare, musai caldut, si incepeti sa va frecati cu el, folosind o manusa aspra (sau un burete mai rugos), zonele afectate de celulita, pana cand epuizati tot zatul. Pielea va capata un aspect uleios.
  • Lasati sa actioneze in jur de cinci minute, dupa care indepartati resturile de zat ramase pe epiderma, frecand usor cu palmele.
  • Faceti un dus caldut si folositi, dupa ce pielea s-a zvantat, o crema anticelulitica pe care v-o cumparati de la farmacie (sau de la orice magazin de cosmeticale). Cele mai eficiente sunt produsele ce contin iod, iedera si cafeina. Pentru a da rezultate, este indicat sa faceti acest tratament de doua ori pe saptamana.
De asemenea, reduceti aportul de carne (mai ales cea grasa), consumati din belsug legume si fructe, sub forma de salate. Daca nu va dauneaza la stomac, axati-va in special pe citrice si nu uitati sa beti macar doi litri de lichide pe zi. Ceaiurile din codite de cirese si pe baza de papadie sunt ideale in curele de purificare. (M. G., Braila)

Remedii naturiste nr. 6 (98)


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa