Mazarea si fasolea verde - medicamente in pastai

 
Mazarea si fasolea verde - medicamente in pastai

Din bucatariile regale europene, mazarea si fasolea au ajuns, treptat, pe mesele oamenilor de rand, mai intai in stare uscata, apoi in forma proaspata. Incet-incet, au inceput sa tinda la statutul de alimente de baza, alaturi de cartofi si orez. Nu mai este pentru nimeni un secret ca ambele leguminoase reprezinta excelente surse de vitamine si proteine vegetale de buna calitate. Insa ca pot fi folosite pentru a trata boli precum constipatia, excesul de colesterol sau hipertensiunea este cu siguranta o noutate pentru multi...

Glicemia scade si fara insulina

  • Astfel, am observat ca frunzele de nuc si de dud negru imi fac foarte bine. Am citit ca ar diminua considerabil glicozuria si glicemia, deci ar fi indicat sa beti zilnic ceaiuri preparate din ele. Eu fac infuzie (cinci minute) din 20 g frunze de nuc proaspete la un litru de apa clocotita si infuzie din 60 g frunze de dud negru, tot la un litru de apa. Din ambele beau cate trei cani pe zi, o zi ceai de un fel, o zi de alt fel, si va asigur ca ma simt excelent.
  • De asemenea, obisnuiesc sa consum foarte des fasole verde. Aceasta, am citit, scade glicemia, avand in compozitia sa naturala substante hipoglicemiante, si totodata stimuleaza activitatea pancreasului. De cel putin trei ori pe saptamana, mananc cate 200 g pastai de fasole verde, fierte in apa cu un dram de sare si asezonate cu ulei de masline si usturoi si pot sa spun ca starea de sanatate mi s-a imbunatatit considerabil. (Valentin O., Buzau)





Preparat sigur anti-constipatie

Timp de o luna de zile, am consumat zilnic cate 250 g mazare amestecata cu miere si unt, dupa urmatoarea reteta:
Se pun boabele, alese de eventualele impuritati, intr-o oala de inox, in care apa deja fierbe. Se lasa sa clocoteasca la foc mic. In momentul cand boabele au devenit moi, si furculita le zdrobeste cu usurinta, procesul termic s-a incheiat. Nu puneti in apa de fierbere bicarbonat de sodiu, pentru a mentine culoarea verde a boabelor, caci acesta duce la distrugerea multor principii active continute de populara leguminoasa si este posibil ca tratamentul sa nu mai aiba efect. Sa nu uit: se adauga in timpul fierberii putina miere, o lingurita de unt si sare dupa gust. Mazarea astfel preparata e bine sa fie consumata ca aperitiv, pe stomacul gol, cu paine integrala prajita.

Atentie! Cura aceasta nu se recomanda persoanelor care au un nivel ridicat al ureei in sange ori care care au litiaza renala cu urati. (Luiza C., Maramures)






Tensiunea arteriala, reglata prin dieta

  • In primul rand, reduceti consumul de sare. Folositi in schimb sarurile organice de potasiu si dati gust mancarii cu ierburi aromatice.
  • Reduceti la minimum grasimile de origine animala, in schimb mancati cat de des fructe si legume proaspete sau prelucrate in casa, peste din marile reci, care contine omega-3. De asemenea, uleiul de peste este foarte important in dieta contra hipertensiunii arteriale.
  • Salatele asezonate cu ulei de masline, morcovii, sfecla, strugurii, dar mai ales usturoiul si ceapa ies intotdeauna invingatori in lupta cu hipertensiunea.
  • Magneziul si potasiul din fasolea verde sunt doua elemente care fac minuni in reducerea si stabilizarea tensiunii arteriale. Mancati 240 g de fasole pe zi, vreme de macar o luna, tratamentul fiind util si pentru prevenirea unor complicatii grave ale hipertensiunii arteriale, cum ar fi infarctul sau accidentul vascular cerebral. (Mariana T., Bucuresti)

Cura rapida in caz de anemie feripriva

Preparatul se obtine din 300 g mazare, un morcov, o jumatate de telina si o ceapa medie. Se pun la fiert in doi litri si jumatate de apa morcovul, telina si ceapa, iar dupa 20-30 de minute de fierbere, se adauga si boabele de mazare. Se lasa pe foc pana au fiert toate ingredientele. Se strecoara, zeama se pune deoparte, iar legumele se dau prin mixer, pana cand devin ca un piure. Acesta se combina cu zeama anterior obtinuta prin strecurare, se adauga ulei, sare si piper dupa gust. (Veronica C., lasi)

Remedii naturiste nr. 7 (99); Foto: richmondmagazine.com






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa