Mineralele coloidale

 
Informatii medicale despre mineralele coloidale

Mineralele intra in compozitia hranei si sunt necesare la formarea tesuturilor, participa in procesele biologice si fiziologice ale organismului. Ele se impart in macroelemente si microelemente.

Macroelementele exista in organism in cantitati mai mari (potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu, fier, clor, sulf), in vreme ce microelementele se regasesc in cantitati mai mici (zinc, crom, cupru, mangan, cobalt, molibden, iod, fluor, nichel etc).


Surse de minerale

Calciul, esential pentru oase si dinti puternici, trebuie luat cu cantitati mari de vitamina D si magneziu. Legumele verzi si uleiurile de peste sunt surse exceptionale de calciu.

Cuprul ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Alimente bogate in cupru sunt avocado, leguminoasele, stridiile si fructele de mare.

Fierul este elementul prin care celulele sanguine transporta oxigenul la celelalte celule ale organismului. Printre alimentele bogate in fier se numara carnea rosie, leguminoasele, spanacul.

Magneziul ajuta la cresterea masei osoase, a nivelului de energie si la formarea acizilor grasi. Nucile, legumele verzi si cerealele integrale sunt surse excelente de magneziu.

Molibdenul este antioxidant, benefic in prevenirea cancerului. Cerealele integrale, leguminoasele, verdeturile inchise, lactatele sunt bogate in acest element vital.

Zincul joaca un rol esential in functionarea eficienta a sistemului imunitar. Il gasesti in alimente precum: fructele de mare, nucile, cerealele integrale, unele lactate.


Suplimentele de minerale

Plantele au capacitatea de a produce o mare parte din elementele nutritive necesare organismului, cu exceptia unor minerale pe care nu au de unde sa le ia, intrucat solul este foarte sarac in acestea, iar plantele nu au cum sa sintetizeze aceste minerale. De aceea, este nevoie de o suplimentare de minerale pentru a putea preveni aparitia unor boli precum: osteoporoza, artrita, reumatismul, hipertensiunea arteriala, durerile coloanei, diabetul etc.


Ce fel de suplimente minerale?

In piata suplimentelor alimentare se comercializeaza trei tipuri de minerale: minerale metalice (cu grad de asimilare de 8-12%, acesta scazand la 3-8% dupa varsta de 40 ani), minerale chelatizate cu aminoacizi, proteine sau enzime care inglobeaza atomul metalic; acestea au o absorbtie de pana la 40%, dar, o mare parte din ele se transforma in reziduuri care se depun in organism sub forma de oxalati, fosfati, urati etc; mineralele coloidale — cu cea mai mare putere de absorbtie, de 98-100%.


Info

Mineralele coloidale se gasesc numai in stare lichida si in particule foarte mici, de 7000 de ori mai mici decat globulele rosii (eritrocitele).


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa