Practica etnoiatrica ne invata ca, aproape pentru fiecare boala, Dumnezeu a lasat cate un leac natural. In ziua de astazi, cand produsele farmaceutice sunt tot mai scumpe, aceste simple remedii din plante (poate uneori lipsite de aura pe care o confera suratelor de sinteza justificarea stiintei), pe langa faptul ca sunt ieftine, au si avantajul ca nu produc efecte adverse.
Preveniti crizele de angina pectorala
Pentru imbunatatirea circulatiei sanguine iata un remediu care costa o nimica toata. Se curata doi morcovi mari, frumosi, doi catei de usturoi si o radacina de patrunjel, apoi se introduc in storcatorul electric. Zeama obtinuta se bea proaspata, in fiecare dimineata. (Gheorghita M., Medias)
Ceai de patlagina, pentru vene robuste
Vreme de doua luni, am baut cu sfintenie infuzie de patlagina si minune! Cand mi-am repetat analizele, colesterolul era cu mult diminuat. La fel nivelurile trigliceridelor si tensiunii arteriale. M-am decis sa continuu in acelasi ritm, dandu-mi seama ca sunt pe drumul cel bun. Ceaiul se prepara din doua lingurite de frunze maruntite de patlagina la o cana de apa clocotita. Se lasa acoperit 20 de minute, apoi se strecoara. Se beau zilnic trei cani. (Alexandru I., Brasov)
Uleiul de brad alb, ideal in caz de bronsita
• Tratamentul consta in frictionarea de cinci-sase ori pe zi a pieptului, spatelui, bratelor si picioarelor cu cateva picaturi de ulei de brad alb amestecat cu putin otet de mere sau cu tinctura de ardei iute. De asemenea, se fac de cel putin doua ori pe zi inhalatii cu ulei de brad. Se pun intr-o jumatate de litru de apa clocotita doua picaturi de esenta, apoi se inspira aburii circa cinci minute. Contra tusei, se picura in gat seara, inainte de culcare, trei picaturi de ulei de brad amestecate cu putina miere. Acest tratament garanteaza o noapte linistita, un somn netulburat, odihnitor.
• Pentru desfundarea nasului sau in caz de sinuzita, personal folosesc o reteta straveche, pe cat de usor de pus in practica, pe atat de eficienta. Mai precis, pun la fiert cativa cartofi mari, cu tot cu coaja, dupa ce i-am spalat bine. Cand s-au inmuiat (ii incerc cu o furculita), ii scot pe o farfurie, ii crestez in mai multe locuri cu un cutit, apoi inhalez pret de cateva minute aburii pe care ii degaja. Aproape instantaneu ma simt mai bine, oricat de racita as fi. (Ana C., Oradea)
Remedii naturiste nr. 1 (105); foto: www.detox-weightloss.com