6 elixiruri naturale cu efect afrodiziac

 
6 elixiruri naturale cu efect afrodiziac

Termenul de afrodiziac are legatura cu Afrodita, zeita dragostei, frumusetii si fecunditatii la vechii greci, ceea ce sugereaza ca dorinta de a gasi mijloace de imbunatatire a activitatii sexuale nu este nicidecum specifica doar societatii actuale. Totusi, in aceste vremuri de criza mai mult ca oricand, cand traim sub pecetea grijilor cotidiene, nu e de mirare ca tot mai multe persoane, din randul ambelor sexe, se confrunta cu probleme in ce priveste viata amoroasa, fertilitatea, libidoul. Cateva plante au darul de a atenua aceste efecte indezirabile ale stresului, de a reda armonia si fericirea conjugala.


Infuzie de branca-ursului

Majoritatea proprietatilor plantei sunt concentrate in partile aeriene. Astfel, preparatele din seminte si flori prezerva tineretea biologica si redau fertilitatea, regleaza activitatea sistemului nervos, ajuta la refacerea capacitatii functionale a rinichilor si, mai ales, previn si combat hipertensiunea arteriala. Atentie: planta este fotosensibilizanta, iar supradozarea poate provoca reactii de tip alergic, vasodilatatie periferica si hipotensiune! Branca-ursului este foarte eficienta in rezolvarea penelor sexuale la barbati, insa, cei care sufera de afectiuni ale prostatei, manifeste sau latente, pot constata agravarea starii pe fondul administrarii abuzive. Se pune intr-o cana o lingurita de planta si se toarna deasupra apa clocotita. Se lasa sa se infuzeze zece minute, apoi se strecoara. Se beau doua cani de ceai pe zi.


Extract de rozmarin

Rozmarinul este un condiment clasic al bucatariei mediteraneene, mergand de minune la asezonarea carnii (miel, vanat, porc, pui). Aceasta planta cu parfum puternic, patrunzator, activeaza circulatia sangelui, invioreaza simturile si confera un plus de energie, fiind ideala cand viata amoroasa are de suferit. Iata reteta extractului afrodiziac grecesc de rozmarin, elixirul indragostitilor. Se aleg cateva crengute, se desprind frunzele proaspete, neofilite si se introduc intr-un borcan de trei sferturi. Se toarna deasupra 700 ml vin alb de buna calitate, apoi se inchide ermetic recipientul si se asaza in bataia soarelui. Din cand in cand se agita. Dupa zece zile se poate strecura, presand bine frunzele macerate, printr-un tifon curat. Poate fi consumat de ambii parteneri. Extractul se pastreaza la frigider, unde rezista cateva saptamani.


Ceai de passiflora

Utilizata mai ales in tratarea tulburarilor psihice usoare si a insomniei, Passiflora incarnata se poate dovedi utila si in situatia dificultatilor sexuale aparute pe fond de anxietate si stres, datorita unei substante, numita crisina, care mareste nivelul de testosteron si inhiba mecanismul de aromatizare al acestuia (prin care se transforma in estrogen, hormon feminin). Planta limiteaza pierderea de testosteron la barbatii maturi si creste excitatia sexuala. Se pune o lingurita de materie vegetala uscata intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat zece minute, apoi se strecoara. Ceaiul se bea fractionat, pe parcursul zilei, chiar in doza dubla. Se poate consuma si sub forma de tinctura sau de capsule cu extract standardizat, ce se pot achizitiona de la centrele cu preparate naturiste, administrandu-se conform indicatiilor.


Sirop de hrean

Cunoscut inca din antichitate, condiment si leac foarte pretuit de greci si romani, hreanul era o planta apreciata si de catre stramosii nostri daci, care ii spuneau usturonila. Frunzele, legate pe frunte, stopau durerile de cap si limpezeau mintea, din radacina taiata foarte marunt se coceau turte cu care se vindecau galcile, iar ceaiul de flori alunga si cele mai pacatoase raceli. Decazut oarecum din vechea lui glorie, hreanul se mai foloseste destul de rar ca remediu, si asta in special in mediul rural, mai mult in gastronomie. Pentru optimizarea libidoului, se combina 100 g frunze verzi de hrean, 400 g miere de salcam si un litru de apa minerala plata, se fierb ingredientele cateva minute, pana cand amalgamul da in clocot, se lasa sa se raceasca putin, apoi se strecoara. Se ia cate o lingura dupa mesele principale, timp de trei saptamani.


Lichior de menta

Izma este o planta autohtona extrem de accesibila, neintrecuta in terapia infectiilor gastrointestinale (diaree), balonarilor, durerilor abdominale si de cap, litiazei renale ori biliare, starilor de greata s.a.m.d. Urmatorul preparat este probabil cel mai gustos afrodiziac, care poate fi utilizat deopotriva de catre femei si barbati, asigurand partide de amor de neuitat. Se pun la macerat, intr-un litru de alcool de uz alimentar, doua-trei linguri de frunze de menta proaspete, tocate si cateva cuisoare aromatice. Dupa o saptamana, se adauga un sirop dintr-un litru de apa si o jumatate de kilogram de zahar brun. Pentru a spori aroma, se inglobeaza 50 g de scortisoara maruntita si 20 g de vanilie. Se acopera recipientul, se lasa sa mai stea patru zile, agitandu-se continutul des. Se strecoara si se pastreaza lichiorul la rece. Se bea un pahar dupa cina.


Vin de telina

Aceasta aromata planta are incontestabile calitati stimulatoare si vasodilatatoare. Una dintre cele mai la indemana forme de consumare este salata: o radacina se curata de coaja, se spala, apoi se da pe razatoare, se asezoneaza cu sare, otet si ulei de masline si se consuma inainte de micul dejun si cina. Cum insa nu toata lumea agreeaza aroma si gustul foarte puternice ale telinei ca atare, iata modul de preparare al unui vin-aperitiv, despre care se spune ca „este bun pentru femei... daca-l beau barbatii“. O capatana mare de telina, spalata si curatata, se face terci intr-un blender electric. Piureul obtinut se combina cu cinci linguri de zahar pudra si cu un litru de vin alb, de buna calitate. Se lasa la macerat doua zile, timp in care se agita de mai multe ori recipientul, dupa care se filtreaza. Se beau doua-trei paharele pe zi.

Medicina naturista nr. 6 (178); foto: www.rtv.net
SexShop.ro
LemoSilhouette.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa