„Cea mai buna solutie: citostatice si terapie naturista”

 
Asocierea dintre citostatice si terapia naturista pentru cancerul pulmonar


Cancerul pulmonar este considerat o boala fatala, din pricina evolutiei sale rapide. Aceea cu celule mari este mai blanda. Apar destul de rapid determinari secundare cerebrale, care scad drastic sansele pacientilor, pentru ca bariera hematoencefalica nu permite patrunderea principiilor citostatice de sinteza chimica. In aceste situatii, interventia chirurgicala si - uneori - radioterapia (daca este facuta sub o protectie serioasa) pot oferi o sansa... In schimb, principiile active din terapiile naturale pot trece de aceasta bariera, deoarece organismul le recunoaste ca substante proprii. Rezultatele cele mai bune, in special in formele mai agresive, cand trebuie actionat ferm si rapid, s-au observat prin asocierea dintre citostatice si terapia naturista. Se stie ca chimioterapia este otravitoare pentru intregul organism, nu numai pentru tumora.

Dar daca este asociata cu terapia naturista, aceasta protejeaza corpul de efectele adverse ale citostaticelor. Ulterior, daca se opreste la timp chimioterapia si se urmeaza terapia naturista, se va continua eliminarea toxinelor, in paralel cu o actiune antitumorala mai linistita, care poate asigura curatarea corpului de celulele tumorale, pana la nivel microscopic, astfel incat se pot evita recidivele. Tratamentul naturist asociat este refuzat pe nedrept de medicii alopati. Pacientii care fac si tratamente naturiste in paralel cu chimioterapia au analize de sange mult mai bune, uneori chiar normale. Starea lor generala este buna, adesea isi pot continua intreaga activitate in mod normal, fata de colegii lor de salon, care se sting pe zi ce trece.


Produsele apicole

  • Propolisul. Efectele antitumorale, chimioprotectoare si radioprotectoare ale propolisului au fost demonstrate prin numeroase studii stiintifice, in laboratoare din multe tari. In plus, s-a pus in evidenta faptul ca propolisul nu are efecte toxice in cantitati mari si nici pe termen lung. Dupa o experienta clinica desfasurata pe parcursul a multi ani, dr. Mizukami Osamo (Tokyo, Japonia) a raportat rezultate excelente la administrarea de tinctura de propolis, in doza medie de 9 ml pe zi, in paralel cu terapia citostatica. In clinicile din Taiwan, unde se aplica terapii naturiste, propolisul se administreaza in doze de pana la 50-60 ml pe zi. Acolo se fac cu succes si asocieri intre propolis si veninul de albine, administrat in doze mari. La pacientii care urmeaza radioterapia, propolisul isi manifesta cel mai bine efectele protectoare, antitumorale si de potentare a intregii terapii, atunci cand se administreaza inainte, in timpul si dupa cura de iradiere. In aceste cazuri, pentru a proteja si pielea, se utilizeaza crema cu propolis (Propoderm) zilnic, in aplicatii pe zona expusa la iradiere. Precautie: datorita faptului ca propolisul are proprietatea de a usca, daca se administreaza doze mari fara a consuma lichide si miere in cantitati suficiente, poate aparea tusea seaca, in acest caz, se reduce temporar doza de propolis, se beau lichide, se consuma miere mai multa, apoi se poate reveni la administrarea in doze crescute.
  • Laptisorul de matca. Imbunatateste imunitatea, reface celulele sanguine (hematii, leucocite) si are efecte antitumorale. Cel mai eficient este laptisorul de matca crud, ce se poate lua cate 2-4 g zilnic.
  • Mierea. Are efect antitumoral si, totodata, are rol de portant si potentator in organism, pentru alte remedii cu care este asociata. In cancerul pulmonar cu metastaze cerebrale, mierea joaca un rol aparte, pentru ca ea trece bariera hematoencefalica, fiind recunoscuta de organism drept proprie. Are si efecte tonifiante, modulatoare energetic, detoxifiante, lubrifiante, hepato-protectoare, hranitoare.
  • Polenul. Aportul de proteine intr-o alimentatie care se cere saraca in carne poate fi completat prin consumul de polen. Acesta contine proteine de cea mai buna calitate si, in plus, toti aminoacizii esentiali.
  • Aerul de stup. O terapie speciala este cea cu aer de stup, care ofera - in stare proaspata, direct de la sursa - substantele volatile din propolis, miere, polen, ceara, cat si secretii volatile ale matcii si albinelor. Inhaland acest aer, pentru pacient este ca si cum ar trai in acele momente alaturi de albine, in casa lor, unde curatenia este exemplara si unde se construieste sanatatea, clipa de clipa. Principiile active ajung direct in plamani, unde se afla si originea tumorii. La domiciliu, aerul de stup poate fi suplinit de un aparat propolizator, care raspandeste in camera aerosoli de propolis. De asemenea, foarte util este si aparatul Salin, care ionizeaza negativ aerul din incapere, conferindu-i proprietatile terapeutice ale unei saline.

Planul psiho-emotional

Este aproape complet trecut sub tacere in medicina de spital. Dar emotia furnizeaza intregii fiinte umane vibratia permanenta, care poate induce in celule o stare de boala sau de sanatate. Majoritatea pacientilor cu cancere pulmonare au trait evenimente neplacute, iar starea lor psihica este dominata de depresie, care trebuie obligatoriu corectata. Aportul pacientului este cel mai important; el trebuie sa se indrepte catre o atitudine senina, crestineasca, sa se impace cu sine si cu Dumnezeu. Din exterior, se pot folosi remediile florale Bach sau elixirurile stupului, care au actiune vibrationala, echilibrand emotiile.


Odihna

Aduce un aport covarsitor in tratament. Somnul reprezinta „ocupatia” corpului pentru multe ore din zi si din viata, de aceea trebuie sa se faca cu maxima eficienta pentru refacerea organismului, adica cu relaxare si detasare completa fata de problemele zilei. Va impartasesc din intelepciunea unui pacient: „Cand dorm eu, doarme si cancerul!”.

Dr. Cristina Aosan - Membru al Comisiei de Apiterapie a Apimondia, www.melidava.ro, tel. 0788/411.477


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa