Se spune ca „razvratirea” ulcerului primavara ar fi doar un mit, insa multi bolnavi de hiperaciditate gastrica sau ulcer duodenal au dureri mai mari in aceasta perioada.
Probabil din cauza obisnuintei de a ne imbogati dieta cu legume si zarzavaturi crude dupa o iarna plina de grasimi si din pricina neplacerilor obisnuite aparute la schimbarea anotimpului ori din alte cauze, crizele de ulcer sunt mai dese primavara. Exista insa remedii naturale, de multe ori mai eficiente chiar decat medicamentele antiacide.
Terci din pulbere de coaja de ulm
Pui doua lingurite cu pulbere intr-un borcan cu 200 ml de apa rece, amesteci apoi cu 250 ml de apa clocotita si un pahar cu lapte fierbinte si obtii un terci cald. Adaugi o lingura cu pulbere de ulm si un ou crud, amesteci totul foarte bine pana la omogenizare, apoi fierbi la foc mic, sa se ingroase. Intreaga cantitate se consuma pe parcursul unei zile.
Suc de varza
Rupi mai multe foi de varza, tai cotorul in bucatele si pui totul in mixer. Maruntesti, storci zeama printr-un tifon si bei 100 ml de 3-4 ori pe zi, cu 40 de minute inainte de masa. Cura dureaza o luna.
Crema de migdale
Iei 30 de samburi de migdale-dulci, ii oparesti si indepartezi coaja, dupa care ii maruntesti. Adaugi o lingura cu lapte si o lingurita cu smantana. Iei cate o lingura inainte de masa.
Tinctura de propolis
Iei cate 40 de picaturi in fiecare dimineata, timp de o luna, amestecate cu 100 ml de lapte.
„Dulceata” de ou
Amesteci foarte bine trei galbenusuri cu sase lingurite cu miere, lasi 48 de ore la rece, apoi iei cate o lingura cu cel putin 30 de minute inainte de masa.
Stiati ca?
Un remediu excelent este, paradoxal, sucul de lamaie, pentru ca acidul citric se oxideaza in organism, devenind puternic bazic si un antiacid eficient.