Cum ne afecteaza radiatiile
Aparatele de care nu ne-am putea lipsi nici macar pentru o zi, precum telefoanele mobile, laptopul, frigiderul, imprimanta si tastatura wireless, emit radiatii care, inevitabil, interfereaza cu organismul, ba chiar cu ADN-ul uman, deteriorandu-ne sanatatea.
Raul cel mai mare
Pe langa radiatiile electrice, magnetice sau wireless care se emit odata ce folosesti incarcatorul de telefon, routerul de internet sau televizorul, mai periculoase sunt cele ionizante, cu care intri in contact fara sa vrei cand mergi sa-ti faci analize vitale recomandate de medic, precum radiografiile, sau cand treci de scannerul din aeroport, dar si de fiecare data cand pregatesti mancare la cuptorul cu microunde. Daca fara unele nu poti trai, pe celelalte e bine sa le limitezi pe cat posibil.Ce risti?
Pe langa simptome minore precum oboseala, insomnia sau imunitatea slabita, cu timpul, persoanele care se expun la radiatii in mod frecvent si pe durate indelungate sunt expuse la probleme mai grave, precum cancer, leucemie, Alzheimer, Parkinson, scleroza multipla, lupus.Sfaturi utile
- Nu tine telefonul mobil lipit de corp (de exemplu, in buzunar) in timpul zilei sau aproape de cap cand dormi. De asemenea, nu-l folosi in zonele in care semnalul este slab.
- Stai cat mai departe de cuptorul cu microunde cata vreme functioneaza!
- Ia suplimente pe baza de antioxidanti (vitamina C, glutation) inainte si dupa tomografie, mamografie sau alte radiografii, pentru a-ti proteja astfel celulele.