Noutati medicale (1)

 
Noutati medicale

Musetelul, un nou aliat contra cancerului?

Va place sa beti un ceai inainte de a va culca? Daca da, alegeti musetelul. Pe langa virtutile sale digestive si calmante, planta are si calitati anticancerigene.

Cercetatorii americani de la Universitatea din Ohio au descoperit actiunea anticancer a apigeninei, un compus chimic continut de planta. Printre altele, ea impiedica proliferarea celulelor canceroase, facandu-le mai sensibile la medicamente.

Efectul se adevereste mai ales in cazul cancerului de san, ale carui celule sunt foarte rezistente si se bucura de longevitate.

O veste si mai buna: apigenina se gaseste si in patrunjel, telina, menta si oregano. Depinde de noi sa le punem in farfurie cat mai des.


Cuprins articol:


Posetele - cuiburi de bacterii

„Gentile se afla permanent in contact cu maini si suprafete de contact murdare, de unde reiese ca riscul de a transmite microbi e foarte ridicat”, avertizeaza cercetatorii de la Washroom Hygiene din Marea Britanie.

O poseta din cinci, mai ales daca este din piele, contine milioane de bacterii nocive, care patrund si in tuburile de ruj prost inchise, in cele de mascara si in fardul de obraz.

Avertisment: nu va lasati gentile pe podea (la restaurant sau in WC-urile publice), nici pe tejghelele din piete sau magazine, pana platiti. Si nu uitati sa le curatati sistematic.


Bataturile la picioare se mostenesc

O echipa de la Facultatea de Medicina din Harward a realizat un studiu care dovedeste ca bataturile sunt cel mai adesea ereditare. 61% dintre persoanele supuse la test, toate cu bataturi la picioare, au spus ca si parintii lor sufereau de aceeasi boala.

Cercetatorii spera sa gaseasca tratamente preventive.


Tataneasa, pe locul intai

Farmacistii din Germania au declarat TATANEASA, planta anului 2014, cu recomandarea ca ea sa fie cultivata chiar si in ghivecele de pe balcon.

Pe cale interna, ea vindeca (sub control medical) cancerul de stomac si de intestin, iar pe cale externa, alifia de tataneasa vindeca ranile si alina durerile reumatice.


Rezultatele internetului!

66% dintre copiii care-si petrec multa vreme pe internet sunt incapabili sa recunoasca un praz, un dovlecel, o smochina sau o anghinare. Si mai surprinzator: 25% dintre ei nu stiu ca fulgii din pungi sunt facuti din cartofi. Pentru multi dintre ei, spaghetele si scoicile sunt legume.

Rezultatele, de-a dreptul inspaimantatoare, sunt continute intr-o ancheta realizata de Asociatia de sanatate a mediului din Franta (ASEF) pe un numar de 910 elevi, intre 8 si 12 ani.


Linsul biberonului face bine la sanatate

Un studiu realizat de cercetatorii de la Spitalul Regina Silvia din Suedia dovedeste ca saliva parentala ii ajuta pe nou-nascuti sa fie feriti mai tarziu de astm si de eczeme; 84 de copii au fost observati, vreme de trei ani.

La varsta de 18 luni, copiii ale caror biberoane au fost linse de parinti s-au imbolnavit cu 63% mai putin de eczeme decat lotul martor si cu 88% mai putin de astm bronsic. Studiul dovedeste ca sistemul imunitar al copiilor mici e intarit de saliva parintilor.


Imaginile socante de pe pachetele de tigari n-au efect

Conform unui studiu realizat pe 454 de tineri, cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, avertismentele ilustrate, aparute in urma cu cativa ani pe pachetele de tigari (plamani bolnavi, cancer, scurtarea vietii etc.) sunt apreciate mai degraba scarboase decat convingatoare.

Cei chestionati au considerat ca genul acesta de sperieturi sunt penibile si nu-i ajuta pe dependenti sa se lase de fumat.


Sampania e buna pentru memorie

O veste buna! Conform unui studiu realizat in Marea Britanie, un pahar de sampanie baut in fiecare zi ne pastreaza memoria intreaga.

Mai bogata in compusi fenolici decat vinul alb, sampania previne pierderile cognitive.

Va invitam sa cititi si alte noutati medicale

Foto: lexcafe.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa