Informatii despre aparitia dintilor si alte dureri
Sa vedem impreuna care sunt principalele simptome pentru a putea recunoaste daca este vorba despre aceasta situatie sau nu cumva va confruntati cu alta problema de sanatate si trebuie sa mergeti cu copilul la pediatru pentru un control mai amanuntit.
Simptomele eruptiei dentare
Simptomele variaza de la un copil la altul (in functie de rezistenta la durere, imunitate, personalitate etc.) dar exista cateva manifestari comune ale eruptiei dentare la bebelusi. Printre acestea se numara hipersalivatia, irascibilitatea, iritatia si umflarea gingiilor, lipsa poftei de mancare, somn agitat, stare subfebrila (37-38 grade Celsius).Orice stare febrila asociata eruptiei dentare trebuie investigata cu atentie intrucat poate avea o alta cauza. Mai pot aparea varsaturi si diaree, dar nu s-a stabilit o legatura exacta, asa incat daca apar aceste simptome, mergeti cu bebelusul la medicul pediatru pentru a afla cauza.
Micutul poate simti nevoia sa muste, suga si mestece orice ii iese in cale pentru a calma mancarimile si iritatiile gingiilor. De asemenea, se mai poate trage de urechi sau isi poate freca obrajii deoarece durerea de gingii se poate raspandi spre urechi si obraji.
Cum ii alinati durerea?
Ii puteti masa gingiile, cu un deget foarte curat frecati usor gingiile bebelusului. La inceput va fi reticent, dar se va relaxa, pe masura ce veti continua. Oferiti-i obiecte reci care pot fi mestecate. Materiale umede sau jucarii de prosop pot fi, de asemenea, de folos in calmarea durerilor. Exista jucarii speciale care pot fi tinute la frigider si pot fi date celui mic pentru a le musca si a-si calma gingiile.Inelele de dentitie pe baza de silicon pot fi, de asemenea, foarte utile. In farmacii exista geluri speciale care se aplica pe gingiile bebelusilor si au rolul de a amorti zona si de a calma durerile. Daca durerile persista si micutul nu poate dormi deloc noaptea, doctorul poate prescrie sirop pe baza de ibuprofen.
Foto: community.babycenter.com