Informatii despre dependenta de dulciuri
Blocaje emotionale
De multe ori abuzul de dulciuri este un semn al unui blocaj emotional. Nu este de mirare ca femeile, atunci cand au deceptii in dragoste se refugiaza in consumul de inghetata si ciocolata, lucru care le face sa se simta bine pe moment, dar pe termen lung le zdruncina si mai tare increderea si le arunca intr-o depresie si mai mare.De cele mai multe ori, nevoia de dulciuri vine ca o consolare dupa anumite stari: oboseala, suparare, stres, singuratate, tristete. Incercati sa va analizati starile si sa le controlati inainte de a devora toate prajiturile. Gasiti metode alternative care sa va dea o stare de bine: un film sau o carte buna, activitati fizice, plimbari in aer liber, discutii cu prietenii.
Incercati sa asociati dulciurile nu cu o stare de bine, ba dimpotriva. Excesul de zahar este otrava curata pentru organism. Consumul exagerat de dulciuri aduce cu el o serie de probleme: dureri de cap, balonare, tensiune arteriala, kilograme in plus, diabet, diaree sau constipare.
Trucuri pentru silueta
- Nu sariti peste mese! Trei mese pe zi, intercalate de doua gustari va tin sub control glicemia, reducand pofta de dulciuri.
- Cand vi se face pofta de ceva dulce, beti apa. De multe ori poate fi doar o senzatie de sete.
- Nu faceti excese! Puteti gusta o bucatica de ciocolata, o lingurita sau doua din felia de tort, dar incercati sa va limitati la maximum 150 calorii de dulciuri.
- Daca va place ciocolata, alegeti-o pe cea cu 85% cacao.
Carente in organism
De multe ori pofta de dulce poate aparea din cauza unor carente in organism. De exemplu, daca poftiti la ciocolata, corpul vostru are nevoie de magneziu - se gaseste in ciocolata, dar in cantitati mici. Apelati mai bine la sucuri de frunze verzi si corpul vostru va fi mult mai sanatos.Mergeti la medicul de familie si intrebati-l daca este nevoie sa luati suplimente alimentare pe baza de magneziu. Daca va este pofta de produse de patiserie, este posibil sa aveti o lipsa de nitrogen in organism. El poate fi gasit in nuci, migdale, caju, canepa, muguri de pin, soia, precum si in legumele din familia fasolei.
Foto: www.mirror.co.uk