Leacuri contra cistitei

 
Leacuri contra cistitei
Infectiile dezvoltate pe tractul urinar, cunoscute mai ales sub denumirea de cistite, predomina in special la femei (intrucat au uretra mai scurta), insa nici barbatii nu sunt scutiti.

Apa rece, umezeala, igiena intima precara, existenta unor ca calculi renali sau vezicali sunt numai cativa dintre factorii care predispun la imbolnavire.

In cazuri usoare, de mare ajutor in combaterea procesului inflamator si in stoparea proliferarii florei microbiene - ce migreaza din sfera intestinala, cum se intampla in majoritatea situatiilor - se pot dovedi vegetalele.

Despre leacuri contra cistitei am scris si in trecut. In continuare va prezentam alte remedii de ajutor contra cistitei.


Cuprins articol:






Siropul de coacaze are efect bacteriostatic

Siropul de coacaze este bun in infectiile urinare foarte puternice, avand un efect bacteriostatic pronuntat, fara sa ridice problema reactiilor indezirabile, asa cum fac pastilele chimice. Preparati o cantitate destul de mare de produs, dupa urmatoarea reteta:

Se pune un kilogram de fructe in doi litri de apa. Se fierb la foc moale, timp de un sfert de ora, apoi se lasa sa se mai „odihneasca”, cu capacul deasupra cratitei. Cam dupa un ceas, se adauga o cantitate egala de zahar sau si mai bine, miere de salcam si se continua fierberea, amestecandu-se din cand in cand, pana ce lichidul capata consistenta dorita. Se ia cate o lingurita din doua in doua ore, pana la incetarea simptomelor.


Merisorul va scapa de cosmarul recidivelor

Leac contra cistitei recidivante. Se pun doua lingurite de frunze uscate de merisor in 100 ml apa rece, se lasa timp de o ora, dupa care se strecoara, lichidul punandu-se deoparte. Materia vegetala ramasa se fierbe cu 100 ml apa pentru zece minute, apoi se filtreaza. Ceaiul rezultat se amesteca cu maceratul la rece si se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se beau doua astfel de doze pe zi, in cure de lunga durata.

Este posibil ca, dupa primele doua saptamani de cura, sa incepeti sa constatati efectele benefice: nu veti mai urina la fel de des ca inainte, iar usturimile specifice vor scadea in intensitate.






Decoctul de schinduf ajuta in cazul bacteriei Escherichia coli

Daca la urocultura vi s-a descoperit in urina bacteria Escherichia coli urmati acest tratament.

Se lasa timp de o zi si o noapte patru linguri de pulbere de seminte de schinduf intr-o jumatate de litru de apa rece. Dupa acest interval, amestecul se fierbe circa cinci minute, se lasa sa se raceasca si apoi se strecoara. Se bea intreaga cantitate (in paralel, se pune la macerat alta doza), in mai multe reprize, pana la vindecare.


Infuzia de caltunas este invincibila

Dorim sa facem cunoscuta tuturor femeilor care se confrunta frecvent cu problema cistitei o planta cu care se vine de hac intr-un timp record si celei mai indaratnice infectii urinare.

Este vorba despre coltunas, care reprezinta unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale pentru infectiile ce cuprind sistemul urinar. Se planteaza primavara, din seminte si in scurta vreme o sa aveti o oaza de frumusete o data cu aparitia florilor.

Coltunasul se poate folosi atat sub forma proaspata, prin adaugarea la salata a frunzelor spalate si maruntite, cat si sub forma de suc extras din frunze (se iau doua linguri pe zi) ori de infuzie, care este literalmente invincibila in cazuri de cistita.

Ceaiul se obtine din zece-cincisprezece frunzulite la 250 ml apa clocotita. Se lasa vasul acoperit cinci minute, apoi se strecoara. Se beau doua-trei doze de ceai pe zi, atat timp cat este necesar.

Foto: www.wikihow.com






Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa