Tratamente naturiste pentru bronsita cronica obstructiva

 
Tratamente naturiste pentru bronsita cronica obstructiva
Bronsita cronica obstructiva este a patra cauza de deces la nivel mondial, iar in SUA, a devenit chiar a treia cauza de deces, cu 12 ani mai devreme decat se prognozase! La nivel mondial, 210 milioane persoane sunt afectate de bronsita cronica obstructiva. Va prezentam in continuare cateva tratamente naturiste pentru bronsita cronica obstructiva.


Cuprins articol:


Doua remedii chinezesti

  • Se curata o capatana de usturoi, se strivesc cateii in piua, apoi se toarna peste ei 300 ml apa, lasandu-i la macerat peste noapte. In zori se strecoara lichidul si se inglobeaza doua linguri de miere si o lingurita de pudra din radacina de ginseng. Se iau cate trei lingurite de preparat pe zi, inaintea meselor principale.
  • Cel de-al doilea leac asiatic se obtine din 5 g frunze de mustar, 5 g frunze si zece seminte prajite de ridichi, 5 g coaja de portocala uscata si 5 g de radacina de lemn-dulce. Toate ingredientele se maruntesc si se pun in 250 ml apa. Se fierbe amestecul cateva minute, apoi se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. Se strecoara si se bea acest decoct peste zi, in trei reprize.

Doua prisnite care usureaza respiratia

Prisnita = compresa din panza inmuiata in apa rece, stoarsa bine si aplicata pe locul tratat, care se acopera cu o bucata de panza uscata.
  • Se amesteca in parti egale apa fierbinte si otet in care s-a lasat la macerat peste noapte ace de brad si frunze de menta. Se inmoaie un prosop in acest lichid, se stoarce si se aplica pe piept, cat suporta bolnavul de cald. Se lasa sa actioneze cateva minute (maximum un sfert de ora), apoi se inlocuieste compresa.
  • La fel de utile sunt cataplasmele cu faina de mustar. Se combina 300 g faina si apa calduta cat sa se obtina o pasta omogena. Se pune intr-un saculet de panza si se aplica pe piept, apoi se acopera cu un prosop cald.

Patru leacuri decongestive si antitusive

  • Puneti intr-o jumatate de litru de apa cate o lingurita de mirt si salvie, lasati-le sa clocoteasca timp de doua-trei minute. Dati ibricul deoparte de pe foc, adaugati cate o lingurita de menta si tei, apoi infuzati amestecul zece minute. Strecurati si beti licoarea peste zi.
  • Puneti cate o lingurita de merisor, lemn-dulce si muguri de pin intr-o jumatate de litru de apa. Lasati sa clocoteasca doua minute, apoi strecurati. Beti doua cesti de ceai pe zi, ultima inainte de culcare. Daca aroma vi se pare prea puternica, puteti dilua fiertura cu putina apa. Indulciti cu miere de levantica sau de tei, ce are proprietati calmante (o lingurita pentru fiecare ceasca).
  • Combinati in parti egale frunze de mac de camp, podbal, nalba de padure. Puneti o lingura de amestec la un sfert de litru de apa clocotita. Dupa o infuzare de zece minute, strecurati. Beti ceaiul fractionat. Multumita alcaloizilor pe care ii contine, macul de camp are un usor efect sedativ, benefic in caz de tuse inecacioasa.
  • Amestecati parti egale de unguras, partea aeriana; lumanarica, flori uscate; iarba mare, radacina (toate maruntite). Faceti o infuzie dintr-o lingurita de plamada la o cana cu apa clocotita; lasati 15 minute, apoi strecurati. Beti doua sau trei cani pe zi.




Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa