Simptome la bebelusi care nu trebuie ignorate

 
Simptome la bebelusi care nu trebuie ignorate
Bebelusii se nasc cu o imunitate naturala pentru ca au primit anticorpi din sangele mamei. Bebelusii alaptati la san au anticorpi din laptele matern si, deci, au o imunitate ce persista circa sase luni din momentul nasterii, imunitate ce ii protejeaza de anumite boli. Asta nu inseamna ca bebelusii nu se pot imbolnavi. Va prezentam in continuare simptomele la care trebuie sa fiti atenti si sa va prezentati cu micutul la medicul pediatru.
  • Pierderea poftei de mancare. Daca bebelusul nu vrea sa manance, dar are o stare buna, nu va ingrijorati. Daca refuza doua mese la rand si nu cere sa manance timp de sase ore (in timpul zilei), nu asteptati, chemati de urgenta pediatrul.
  • Varsaturile frecvente. Toti bebelusi regurgiteaza o cantitate mica de lapte in timpul sau imediat dupa ce au mancat, de obicei cand elimina gazele. Acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze. Varsaturile frecvente la un bebelus hranit cu biberonul, daca sunt insotite si de diaree, pot fi simptomele produse de gastroenterita, o boala foarte serioasa la cei mici, deoarece ii deshidrateaza foarte repede.
  • Cresterea lenta in greutate. Exista un grafic normal de crestere la nou-nascuti. Daca bebelusul nu creste in greutate in ritm normal, consultati medicul pediatru. Uneori o boala il poate face sa creasca mai incet.
  • Febra, diaree. Chemati imediat medicul daca bebelusul are febra sau are sange in scaunul diareic si are diaree timp de sase ore. Daca are alte simptome asociate si diareea persista 24 de ore. De asemenea, daca are temperatura peste 39°C mai mult de 30 minute, chemati de urgenta medicul!
Simptome precoce de boala la bebelusi sunt: temperatura peste 38 grade, plans si iritabilitate, varsaturi sau diaree, refuzul mancarii, dureri sau rosu in gat, eruptie pe piele, marirea ganglionilor mandibulari.

Foto: www.romaniatv.net



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa