Siropul de artar mentine glicemia in limite normale
- Diverse -
Extras din seva copacului cu acelasi nume, siropul de artar, cu gust delicios si o compozitie de invidiat, este un inlocuitor excelent al zaharului si unul dintre cei mai sanatosi indulcitori naturali. Il puteti folosi la ceai, la cafea, ca umplutura pentru clatite (pentru asta e celebru din filmele americane), dar si ca sa gatiti deserturi si feluri principale sanatoase, cu sosuri apetisante.
Calitatile siropului de artar
Siropul de artar are un indice glicemic redus, asadar, nu creste nepermis cantitatea de glucoza din sange cata vreme il consumati cu masura. Siropul de artar este bogat si in antioxidanti si alti nutrienti cu proprietati anticancerigene, minerale precum calciul, potasiul, zincul, manganul si nu numai.Dezavantajul siropului de artar
Singurul dezavantaj al siropului de artar este pretul piperat - o sticla de 250 ml bio poate costa si 40 de lei, in timp ce pentru 1 kg de zahar nu scoateti din buzunar mai mult de trei lei. Totusi, siropul de artar este foarte benefic pentru sanatate - previne balonarea, stimuleaza digestia, tine departe osteoporoza, mentine glicemia in limite normale.Asa ca, daca suferiti de diabet sau tineti o cura de slabire, merita investitia - ganditi-va ca are o capacitate de indulcire mai mare decat zaharul si-l puteti folosi in cantitati mici.
Dieta rapida cu sirop de artar
Naomi Campbell, Beyonce si alte vedete sunt adeptele acestei diete cand vor sa dea jos cateva kilograme nedorite. Nu este recomandata pe termen lung, dar, daca o tineti vreme de cateva zile, scapati de rotunjimile inestetice.Ce aveti de facut este sa preparati o bautura din sirop de artar (o cana), suc de lamaie (o cana), chili (o lingurita) si apa (3 litri) - agitati bine, iar vreme de cateva zile beti 8-12 pahare zilnic si nimic altceva. Cereti inainte acordul medicului!
De retinut! 2 lingurite cu sirop de artar au numai 34 de calorii.
Foto: www.biaplant.ro