Electrostimulare – avantaje si dezavantaje

 
Care sunt avantajele si dezavantajele electrostimularii?
Piata este inundata de aceasta tehnologie. Evident, unele aparate sunt mai performante si dau rezultate excelente, altele sunt mai putin eficiente.

Cum functioneaza? Principiul electrostimularii este de a stimula fibrele nervoase periferice ale muschilor prin intermediul impulsurilor electrice scurte, transmise prin electrozii plasati la suprafata pielii.

Impulsurile electrice generate de stimulatori permit stimularea diferitelor tipuri de fibre nervoase: nervi motori - care au ca raspuns miscarea mecanica a muschilor si anumite tipuri de fibre nervoase senzitive, prin care se obtin efecte antidurere sau masaj.


Iata care sunt avantajele electrostimularii:

» Aveti o sala de gimnastica intr-o cutie.

» Pot fi stimulati totii muschii, iar cele mai moderne aparate au mai multe programe: tonifiere, masaj, vascularizare, destindere a zonelor dureroase (ceafa, spate).

» Pot fi ajutate anumite persoane care au probleme musculare.

» Pot rezolva si anumite probleme articulare: dureri de genunchi, de exemplu.


Iata care sunt dezavantajele electrostimularii:

» Electrostimularea nu slabeste. Cu adevarat slabiti daca tineti o dieta si practicati activitati sportive, precum: jogging, bicicleta, inot.

» Nu inlocuieste practicarea unui sport.

» Nu creste circulatia sanguina generala si nu are efect cardio care asigura sanatatea inimii. De aceea este preferabil, daca faceti electrostimulare, sa practicati si un sport.

» Plasarea electrozilor este destul de neplacuta, mai ales cand sunt foarte multi.

Autor: Despina Frank, cosmeticiana. Foto: www.clubafaceri.ro



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa