Cum slabesc fara sa tin dieta?

 
Cum slabesc fara sa tin dieta?
Cum slabesc fara sa tin dieta? De ce sa pierdeti timp pretios urmand regimuri restrictive si care nu dau rezultate cand puteti sa scapati de kilogramele in plus aplicand cateva reguli simple?

Fiecare cura de slabire pe care ati tinut-o s-a terminat in acelasi fel, chiar daca ati respectat cu sfintenie lista de interdictii. Ati reusit, este drept, dand dovada de o vointa de fier, sa scapati de cativa centimetri din talie, dar, la un moment dat, nu ati mai rezistat si ati cedat tentatiilor.

In scurt timp, kilogramele s-au depus la loc, fiind parca mai multe decat inainte de dieta. Va doriti sa slabiti si sa va mentineti, dar nu stiti ce sa faceti? Iata cum rezolvati problema fara sa va simtiti presate ca sunteti la cura!


Faceti-va temele!

Paradoxul este ca traim intr-o lume guvernata de diete ce promit slabirea accelerata, dar statisticile referitoare la obezitate sunt tot mai ingrijoratoare. Pare ca suntem toti la dieta, dar foarte putini reusesc sa dea jos o parte din excesul ponderal, iar dintre acestia si mai putini se mentin.

Kilogramele in plus nu sunt doar o problema de ordin estetic, ci sunt asociate cu diabetul zaharat de tip II, bolile cardiovasculare si cancerul.

Cercetatorii spun ca in procesul acumularii de grasime sunt implicati hormoni, enzime, numerosi neurotransmitatori, iar slabitul nu inseamna sa numarati caloriile, ci sa oferiti organismului un mediu prielnic sa se debaraseze de ce-i prisoseste.

Ca sa atingeti greutatea ideala, nu trebuie sa fiti specialisti in nutritie, ci sa apelati la o formula simpla, insa adesea aplicata defectuos: este important ce si cand mancati, dar si cata grija aveti de latura emotionala si de stilul de viata in ansamblu.


Hraniti-va organismul!

Dietele, fie ca sunt sarace in carbohidrati, fie ca au un continut proteic ridicat ori sunt disociate, priveaza organismul de nutrienti esentiali. In timp, nu doar ca puneti la loc kilogramele de care ati scapat, ci ramaneti cu lipsuri de vitamine si minerale ce favorizeaza boli grave.

In vreme ce urmati dieta dupa dieta, corpul va cere substantele care l-ar ajuta sa se debaraseze in mod natural de surplusul ponderal. Asadar, aveti nevoie de superalimente: hrana vie (multe legume si fructe), acizi grasi esentiali, vitali pentru constructia celulara, de tip omega 3 si 6 (din peste, nuci, seminte si uleiuri vegetale presate la rece) si nu in ultimul rand, de proteine de calitate, pe care le luati din surse vegetale (fasole, naut, ciuperci, soia), si din carne de tara, de la animale crescute fara antibiotice si hormoni.

Daca includeti toate aceste alimente in meniul zilnic, nu veti mai visa zilnic sa mancati cate o pizza. Din cand in cand, va puteti satisface cate o pofta, dar veti observa ca veti pierde gustul pentru produsele fast-food sau procesate, fiindca organismul va prefera alimentele hranitoare. Acestea va furnizeaza necesarul de vitamine si minerale, va energizeaza, va dau o stare de bine si va ajuta sa traiti mai mult si sanatos.


Incepeti cu sanatatea digestiva!

Procesul de slabire este strans legat de sanatatea tractului digestiv. Cand acesta nu functioneaza optim, digestia nu se face corect si nutrientii nu sunt asimilati.

Problemele digestive favorizeaza inflamatiile, caz in care sistemul endocrin se dezechilibreaza si transmite mesaje eronate. Astfel, substantele nutritive nu sunt transformate eficient si organismul incepe sa faca depozite adipoase.

Un prim pas este detoxificarea. Potrivit studiilor, corpul uman foloseste celulele de grasime pentru a permite depozitarea toxinelor ce continua sa se acumuleze in conditiile unei digestii deficitare. O metoda eficienta de a curata corpul de deseuri este consumul de apa (intr-un studiu recent, participantilor li s-a accelerat metabolismul cu 30% doar fiindca au baut mai multa apa), bauturi alcaline (limonada, sucuri naturale) si alimente verzi (salata, varza, broccoli).

Nimic mai simplu: scapati si de reziduuri, si de kilogramele in plus. Vestea buna este ca, pe masura ce digestia se normalizeaza, organismul intra intr-un ritm natural si veti slabi fara prea mult efort. In paralel, consumati alimente bogate in probiotice care sustin digestia.


3 ore maximum trebuie sa treaca intre mese. Mancatul des si corect ajuta la slabit, fiindca nu ajungeti sa vi se faca o foame de lup si sa consumati astfel mai mult decat aveti nevoie intr-o zi.


Aveti grija la stres!

Perioadele de consum emotional intens cresc nivelul cortizolului, hormonul stresului. Cu cat starea de tensiune se mentine mai mult timp, cu atat organismul devine mai sensibil la actiunea radicalilor liberi din mediu si astfel apar procesele inflamatorii.

Stresul produce o furtuna hormonala in tot corpul, dand peste cap functionarea organelor vitale: digestie ingreunata, ficat si rinichi incapabili sa prelucreze toxinele, circulatie greoaie, inima slabita, mobilitate deficitara.

Asadar, un element important in procesul de slabire este stresul, mai precis modalitatea prin care ii faceti fata. Puteti incepe cu miscari usoare, cu rol de detensionare, completate de momente de meditatie, despre care se spune ca tin poftele in frau.

Toate acestea trebuie efectuate cu disciplina, intr-un moment al zilei confortabil pentru voi. In scurt timp, veti incepe sa simtiti starea de calm si tendinta naturala a organismului de a se echilibra.


Miscati-va in ritmul vostru!

S-a demonstrat ca, daca mergeti o ora in fiecare zi, fara sa schimbati altceva in stilul vostru de viata, reusiti sa intensificati metabolismul si sa vedeti rezultate spectaculoase pe cantar.

Plimbati-va in ritmul vostru, dar asigurati-va ca bifati o ora! Vremea buna va ajuta si nici nu trebuie sa depuneti prea mult efort ca sa slabiti. Daca timpul nu va permite sa mergeti o ora zi de zi, faceti cateva exercitii de aerobic acasa. Doar zece minute accelereaza arderile, regleaza digestia, imbunatatesc circulatia, inlatura anxietatea si favorizeaza pierderea kilogramelor in plus.


Problemele emotionale dezechilibreaza nivelul hormonal. Pentru a slabi, trebuie sa existe armonie intre minte si corp.


TEORIA CALORIILOR, UN MIT...

Nutritionistii considera ca teoria caloriilor este depasita, venind cu studii in sprijinul acestei idei. Potrivit cercetarilor, daca organismul se obisnuieste cu un numar de calorii, sa zicem 2.500 si, din dorinta de a slabi, reduceti consumul zilnic la 2.000, o vreme organismul foloseste grasimile de rezerva pe post de combustibil si astfel slabiti.

Dupa aceea, observati ca stagnati si scadeti caloriile la 1.500. De acum inainte, orice crestere calorica va duce la ingrasare. De aici bine-cunoscutul efect yo-yo: slabiti, dupa care se aduna la loc kilogramele pierdute.

Mecanismul? Organismul, nevoit sa se adapteze la noul numar de calorii, are tendinta sa isi faca o rezerva de grasimi. Solutia este sa transformati mancatul sanatos (cat mai natural!) in stil de viata, fara sa numarati caloriile si veti reusi nu doar sa scapati de excesul ponderal, ci si sa va mentineti suple.

Bibliografie: Femeia de azi.



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa