Ce spune despre tine limbajul nonverbal

 
Articol despre limbajul nonverbal
Limbajul nonverbal este un univers in sine. Va vom da cateva sfaturi despre ce comunicati voi cand nu vorbiti si cum ati putea sa o faceti in beneficiul vostru. Ne vom referi in special, la mimica fetei, pentru ca limbajul trupului este, de asemenea, un domeniu extrem de complex.

Paul Ekman considera ca „expresiile faciale comunica informatii, insa nu intotdeauna sunt intentionate, in timp ce oamenii fac miscari faciale pentru a transmite un mesaj, expresiile faciale ale emotiilor sunt neintentionate”. Asadar, sa vedem cum va tradeaza mimica fetei si cum va puteti controla astfel incat sa transmiteti ceea ce doriti.


Pozitia capului

Capul impins inainte va poate duce cu gandul la un semn de amenintare, in vreme ce capul aplecat inseamna supunere. Aplecat oblic tradeaza perfidie. Capul inclinat lateral dreapta inseamna bunavointa, ascultare, in vreme ce capul aplecat spre stanga denota scepticism, critica, indoiala.


Ochii, oglinda sufletului

Pe buna dreptate, isi merita aceasta denumire pentru ca ei transmit stari sufletesti. Privirea poate spune cat o mie de cuvinte. Privirile au fost studiate din punct de vedere al neurologiei si s-a constatat ca directia privirii indica idei care trebuie activate. De exemplu, imaginile sunt activate de privirea in sus, in vreme ce sunetele si sentimentele de privirea in jos. Privirea indreptata in partea stanga activeaza amintirile impersonale iar cele din dreapta imaginatia, creativitatea, amintirile personale.

Ochii larg deschisi semnifica creativitate si spiritualitate, ochii deschisi reflecta o stare de interes normal; ochii intredeschisi pot fi un semn al tensiunii nervoase, oboselii, plictiselii, resemnarii; ochii strans inchisi sunt semn al concentrarii. Cand inchideti un ochi poate fi un gest amical, o intelegere tacita si semnifica siretenie, indemanare, inchiderea relaxata a ochilor este dorinta de a savura ceva dar poate fi si refuzul de a vedea ceva, vorba aceea - „treci cu vederea”.


Expresiile faciale

Exista sapte grupuri principale de expresii faciale, fiecare grup avand anumite variatii. Acestea sunt: fericirea, surpriza, teama, tristetea, furia, curiozitatea si dispretul. Dintre cele sapte, cea mai „contestata” emotie este dispretul. Microexpresia specifica dispretului se manifesta prin coltul buzelor incordat si ridicat doar pe o parte a fetei.

Persoana care minte nu poate sa isi fixeze privirea intr-un singur loc, va privi permanent in jurul sau, mai ales in dreapta.

Foto: adevarul.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa