Ceaiuri pentru aciditate gastrica

 
Ceaiuri pentru aciditate gastrica
Valoarea pH-ului sucului gastric, de 1,5-1,8, este data de prezenta acidului clorhidric; este necesara, pentru activitatea normala a pepsinei si joaca un rol de sterilizare a alimentelor ingerate (omoara bacteriile).

Modificarile aciditatii gastrice apar in diferite afectiuni ale stomacului: nevroza gastrica, gastrita acuta si cronica, ulcer, cancer stomacal si trebuie interpretata in cadrul unei simptomatologii complexe.

Hiperaciditatea apare, de obicei, in ulcer stomacal. Hipo- sau aclorhidria este suspecta de cancer. Interpretarea valorii aciditatii gastrice impreuna cu celelalte semne de dispepsie, intra in atributiile medicului, care, in baza lor, prescrie tratamentul necesar.


Ceaiuri pentru aciditate gastrica

  • Fenicul (seminte): 25 g; nalba mare (radacina): 50 g; nalba de padure (flori): 25 g; roinita (frunze): 25 g; coada-soricelului (planta intreaga, fara radacina): 50 g; violeta (flori): 25 g. La o cana de apa clocotita se pune o lingurita din amestecul acestor plate si se lasa sa infuzeze 15 minute. Se strecoara si se bea cate o cana mare de ceai, dupa fiecare masa.
  • 2 capsule de fenicul. Se iau in timpul celor trei mese principale ale zilei.
  • 2 capsule de complex-magneziu+vitamina D. Daca mancati prea repede si aveti balonari sau sunteti prea nervosi, este necesar sa va „faceti plinul” de calciu si de magneziu. Complexul pe care vi-l recomandam va va fi de un real folos (ajuta sa va destindeti). Se iau dupa fiecare masa.
Foto: www.ziuaconstanta.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa