Ceaiuri pentru aerofagie

 
Ceaiuri pentru aerofagie
Aerofagia este caracterizata prin acumularea de aer in cantitate mare in partea inferioara a esofagului si in cea superioara a stomacului. Aceasta suferinta provoaca balonari, senzatie de nod in gat sau gol in capul pieptului, greutate la respiratie, palpitatii, dureri in dreptul inimii etc.

Uneori aerofagia este un simptom al ulcerului gastric sau al litiazei biliare. Survine mai ales la fumatori (care inghit aer cu fum) sau la bautorii de sifon. Este mai mult un simptom decat o boala si survine mai ales la oamenii nervosi.


Ceaiuri pentru aerofagie

  • Ceai pentru aerofagie din radacini de obligeana. O lingura rasa de radacini, taiate marunt, se pune la macerat intr-o cana cu apa rece. Dupa 12 ore se incalzeste, se strecoara si se bea doar cate o singura inghititura inainte si dupa mese. Nu este permisa depasirea acestei doze, de o cana pe zi. Ratia pentru o zi se pastreaza in termos.
  • Ceai pentru aerofagie din seminte de anason: 25 g; busuioc (frunze): 50 g; fenicul (seminte): 25 g; gentiana (radacina): 25 g; rozmarin (frunze): 50 g. O lingura plina din amestecul de plante se pune la o cana de apa clocotita si se lasa sa infuzeze 15 minute. Se strecoara si se bea, cate o cana, inainte de masa de pranz si de seara.
  • 2 capsule de angelica. Se iau inainte de masa de pranz si cea de seara.
  • 2 pastile de complex-drojdie vitaminizata. Se iau in timpul pranzului si a cinei. Deseori, balonarile sunt legate de stres sau de nervozitate. Inainte de-a incepe nu stiu ce tratamente complicate, incercati sa mancati la ore fixe si ceva mai usor. Si iata un „truc” simplu: inainte de fiecare masa, respirati adanc de zece ori.
  • Ceai pentru aerofagie din frunze de menta. Se pun 30 g frunze la un litru de apa clocotinda, se lasa la infuzat zece minute. Se strecoara si se bea cate o cana de ceai cald dupa mesele principale.
  • Ceai pentru aerofagie din frunze de tarhon. Se pun 25 g frunze de tarhon la infuzat, intr-un litru de apa clocotinda si se lasa sa traga timp de zece minute. Se strecoara si se bea cate o cana de ceai cald, dupa mesele principale.
  • Ceai pentru aerofagie din flori uscate de maghiran. Se pun 25 g flori uscate la infuzat, intr-un litru de apa clocotinda, timp de zece minute. Se strecoara si se bea cate o cana de ceai cald, dupa mesele principale.
  • Ceai pentru aerofagie din flori de coada-soricelului. Se pun doua linguri de flori uscate la infuzat, in 500 ml de apa clocotinda, timp de zece minute. Se strecoara si se bea, fractionat, intreaga cantitate, pe parcursul unei zile.
  • Ceai pentru aerofagie din flori de musetel. Se pun una-doua lingurite de flori uscate la infuzat, intr-o cana de apa clocotinda, timp de zece minute. Se strecoara si se bea cate o cana de ceai cald, dupa mesele principale.
  • Ceai pentru aerofagie din frunze de salvie. Se pune o lingurita de frunze, la infuzat, intr-o cana de apa clocotinda, timp de zece minute. Se strecoara si se beau doua-trei cani pe zi.
Foto: lataifas.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa