Ceaiuri bune pentru colita de putrefactie

 
Ceaiuri bune pentru colita de putrefactie
Colita de putrefactie este o afectiune ce perturba numai functia normala a colonului (intestinului gros) drept, fara nicio leziune la nivelul acestuia. Deci avem de-a face cu o asa-numita afectiune functionala, de aceea numele de colita de putrefactie nu corespunde realitatii, pentru ca mucoasa colonului nu se inflameaza, asa cum se intampla la colite.

Aici este vorba de o colopatie de putrefactie sau de o putrefactie intestinala anormala, in care procesul de descompunere al proteinelor vegetale sau animale, cu ajutorul bacteriilor din flora microbiana intestinala, are loc pe cantitate mai mare de substante albuminoide nedigerate, astfel incat gazele rau mirositoare si substantele foarte toxice, ce rezulta din acest proces, sunt si ele in cantitate mai mare.


Semnele colopatiei de putrefactie sunt dureri abdominale, scaunele moi alcaline, bogate in amoniac, urat mirositoare (fetide). Pentru vindecare trebuie tinut un regim alimentar sarac in albumine. Consumul de iaurt sau lapte batut este benefic. Aceste alimente contin bacterii care dilata intestinul si opresc efectul germenilor de putrefactie.

Procesul de putrefactie din intestin trebuie neaparat combatut cu mijloace terapeutice. In caz contrar, exista pericolul de intoxicatie a organismului pornind de la intestin, in sensul ca ficatul, rinichii, sangele si mucoasa intestinala nu mai au capacitatea de eliminare a toxinelor.

Va recomandam sa cititi si: Colitele cronice la copii


Ceaiuri bune pentru colita de putrefactie...

  • Nuci verzi (esenta). Se iau cam 25 de nuci verzi, se taie marunt si se pun intr-o sticla. Se toarna peste ele alcool rafinat, in concentratie de 38-40% si se lasa sticla, la loc calduros, timp de trei saptamani. Apoi se strecoara tot continutul si se trece in sticle negre inchise ermetic. Se va lua, zilnic, cate o lingurita de esenta, diluata in putin ceai caldut, ori apa, ori apa minerala.
  • Musetel (flori). Infuzie din una-doua lingurite la o cana de apa clocotinda; se lasa sa traga un minut. Se strecoara si se bea cate o cana dupa mese.
  • Coada soricelului (flori). Infuzie din doua linguri de flori in 500 ml apa clocotinda; se lasa sa traga unu-doua minute. Se strecoara si se bea intreaga cantitate intr-o zi.
  • Sunatoare (toata planta fara radacina). Infuzie din o lingura de planta maruntita la o cana de apa clocotinda; se lasa sa traga unu-doua minute. Se strecoara si se beau doua-trei cani pe zi.
Foto: dozadesanatate.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa