Cancer de colon? Consuma aceste ceaiuri!

 
Ceaiuri pentru cancer de colon
Caracteristic persoanelor adulte, cancerul de colon apare cel mai frecvent intre 30 si 40 de ani. Cateodata semnele bolii sunt clare: tulburari de tranzit intestinal, alternanta de diaree si constipatie, hemoragii. Alteori se remarca doar tulburari dispeptice si o inrautatire a starii generale a pacientului. Numai examenele radiologice de finete pot stabili cert diagnosticul.

  • Obligeana (radacini). Macerat din o lingurita rasa cu radacini taiate marunt la o cana cu apa rece, lasate sa stea timp de 12 ore. Se strecoara, se incalzeste si se bea numai o ceasca de ceai, pe parcursul unei zile, cu inghitituri mici. Ceaiul trebuie incalzit de fiecare data la bainmarie.
  • Coada calului (planta intreaga, si inflorescente mascule si inflorescente femele). Este de preferat planta proaspata. Dar e foarte eficienta si cea uscata. Se marunteste planta bine, se iau doi pumni plini-ochi din „tocatura” si se pun intr-o sita de inox care se lasa sa „zaca” pe o oala cu apa clocotinda si care oala o tinem pe foc potrivit, ca apa sa clocoteasca in continuare. Cu o lingura intoarcem „tocatura” de coada calului pe toata partile, astfel incat sa se patrunda bine de abur, sa se inmoaie si sa se incinga. Atentie, sa nu fie sita in apa! Planta trebuie infierbantata la abur. Cand „frige” o punem pe o bucata de tifon, impaturim tifonul in patru si punem comprese pe zona tumorii, pe care le tinem cat suportam.
  • Urzica (frunze); Galbenele (flori); Coada soricelului (toata planta), in parti egale. Se pune o lingurita cu varf din amestecul de plante la o ceasca de apa clocotinda, se lasa o jumatate de minut sa traga. Se strecoara si se beau, cu inghitituri mici, minimum doi litri de ceai pe zi.
Foto: sanatate.bzi.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa