Consuma aceste ceaiuri daca suferi de afte!

 
Ceaiuri pentru afte
Afte - leziuni frecvente, ale mucoasei bucale, caracterizate prin aparitia de mici vezicule, la inceput transparente, apoi opace, inconjurate de o margine rosie. Dupa spargerea lor, raman mici ulceratii, foarte dureroase; se vindeca dupa doua-opt zile.

Apar si in vulva si rect (mai ales la copii), in legatura cu ingerarea unor substante iritante sau toxice, ca si in alimentatia fara vitamine, surmenaj, boli infectioase. Evolutia se complica prin suprainfectie cu microbi sau ciuperci (in special la sugari).


Ceaiuri bune pentru tratarea aftelor

  • Brustur (radacina): 50 g; Lamaie (coaja): 50 g; Ienupar (fructe): 50 g; Nalba mare (radacina): 50 g; Sovarv (planta intreaga): 50 g; Salvie (frunze): 50 g. La un bol de apa, se pune o lingura din amestecul de plante. Se fierbe totul cinci-sapte minute. Se strecoara si se adauga o lingurita cu otet de cidru. Faceti gargara cu decoctul foarte cald, aproape fierbinte, de patru ori pe zi. Aftele sunt provocate si de o hiperaciditate stomacala, care, tratata, duce la disparitia lor.
  • Musetel (flori). Se pun doua lingurite flori la 100 ml apa clocotinda. Se lasa la infuzat zece minute. Se strecoara si se face gargara.
  • Salvie (frunze). Se pun doua lingurite flori la 100 ml apa clocotinda. Se lasa la infuzat zece minute. Se strecoara si se face gargara.
  • Busuioc (planta intreaga). Se pun doua linguri flori la 100 ml apa clocotinda. Se lasa la infuzat zece minute. Se strecoara si se face gargara.
  • Sulfina (planta intreaga). Se pun doua lingurite flori la 100 ml apa clocotinda. Se lasa la infuzat zece minute. Se strecoara si se face gargara.
  • Trandafir (petale). Se pun doua linguri la 200 ml apa clocotinda. Se lasa la infuzat zece minute. Se strecoara si se face gargara.
  • Trandafir (petale): 100 g; Miere: 650 g; Apa: 400 ml. Se pun petalele de trandafir in apa, la fiert, pe foc domol, 15 minute, intr-un vas acoperit. Se strecoara si se adauga mierea. Acest decoct se utilizeaza, cu rezultate bune, in tratamentul aftelor si al micozelor bucale ale sugarilor, tamponandu-se repetat, in cursul unei zile, zonele respective.
Foto: www.abceurodent.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa