Apa de cocos, un lichid miraculos! Afla de ce!

 
Informatii despre apa de cocos
Studiile stiintifice au dovedit ca, printre multiplele beneficii pe care organismul le capata prin consumul apei de cocos, se numara si un profund efect de intinerire. La putin timp dupa popularizarea acestei observatii, apa de cocos devenit bautura preferata a unor stele de la Hollywood si din lumea muzicii.

Vedete precum Anne Hathaway, Demi Moore, Rihanna sau Jennifer Aniston lauda efectele pe care consumul acestei bauturi le determina asupra felului in care se simt si arata. Totodata, atletii se folosesc din plin de proprietatile sale remineralizante, energizante si hidratante, in competitiile de ciclism sau maraton.


Sportivul american John Isner, care, nu demult, iesea invingator in cel mai lung meci din istoria tenisului, marturiseste increderea sa nestramutata in aceasta bautura extrasa din nuca proaspata de cocos, pe care o foloseste cu ocazia fiecarei competitii. In timpul eforturilor fizice indelungate, asa cum a fost si meciul de tenis dintre Isner si Nicolas Mahut (cu o durata de peste 11 ore!) organismul pierde, prin sudoare, electroliti esentiali pentru metabolism.

Cu un continut redus de calorii, apa de cocos ofera corpului solicitat saruri de potasiu, calciu, sodiu si magneziu, vitale pentru mentinerea echilibrului biochimic. In plus, are un continut redus de carbohidrati si calorii!


Apa de cocos, un lichid miraculos!

Virtutile si gustul extraordinar, inviorator si dulce, al apei de cocos este, probabil, o descoperire pe care omul a apreciat-o inca din zorii umanitatii. In spatele sau se afla o intreaga istorie.

Descris in romanele de aventuri, in memorialistica sau in povestirile exploratorilor ca un inlocuitor pur al apei potabile, acest lichid miraculos a salvat, la propriu, mii de vieti omenesti. Ne vom da seama de aceasta doar ascultand intamplarile redate de medicii militari si veteranii care au luptat in zona Pacificului in timpul celei de-a doua conflagratii mondiale.

Atunci cand se epuizau stocurile de plasma sangvina, pacientul era salvat prin inlocuirea acesteia cu apa de cocos, care poseda o concentratie moleculara similara. Constatand aceste realitati de dam seama de compatibilitatea existenta intre aceasta apa a vietii si organismul omenesc.


Nuca de cocos - esenta de sanatate

Originar, se pare, din Asia de Miazazi, palmierul de cocos este utilizat pentru cele mai variate scopuri, atat in alimentatie, cat si in medicina si tehnologie. Unii localnici ai acelor zone considera ca el ofera tot ceea ce este necesar traiului. La unele popoare din Asia si America de Sud, apa de cocos este supranumita „seva vietii”, fiind consumata zilnic, la fel ca apa.

In legendele populare nuca de cocos era considerata aducatoare de viata si bunastare. Ea contine compusi cu efecte antifungice si antibacteriene. Din nucile de cocos sunt extrase uleiuri si carbohidrati valorosi. Laptele de cocos are si el o serie de calitati nutritionale, insa nu trebuie confundat cu apa de cocos, care are un continut minim de grasimi, dar e bogata in enzime si elemente cu proprietati curative.

Apa de cocos contine substante organice complexe ce ajuta la regenerarea trupului istovit de povara anilor, precum si la dezvoltarea armonioasa a organismului tanar. Apa de cocos sustine evacuarea compusilor toxici, ajuta la hidratarea tesuturilor (observabila prin aspectul elastic si neted al tegumentelor), contribuie la termoreglare (in zilele caniculare) si stimuleaza imunitatea, functia circulatorie si digestia.

Unii cercetatori ii atribuie si calitati antivirale, de pilda contra virusului herpetic. Apa de cocos contribuie la echilibrarea pH-ului sangvin si la mentinerea unui tonus energetic ridicat, pe toata durata zilei. Apa de cocos este benefica in litiaza renala. La orice varsta este de folos in eliminarea dizagreabilei grasimi in exces si, de asemenea, a si mai inesteticei celulite. In medicina ayurvedica, apa de cocos este folosita la elaborarea unor leacuri cu efect de intinerire, iar femeile din Brazilia o intrebuinteaza, cu efecte deosebite, in cosmetica faciala.


Foto: andreiturcu.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa