Ceaiuri pentru oprirea hemoragiei nazale; remedii pentru epistaxis
- Diete -
Ca prima masura, se comprima nara din afara cu degetul sau se introduce in ea un tampon de vata imbibat cu suc de lamaie sau cu suc de urzica. Compresa cu apa rece la baza nasului. O baie foarte rece, de cateva secunde, la maini. Presopunctura prin tonifiere in punctul situat pe marginea interna a mainii, pe „linia capului” si tot prin tonifiere, in cele doua puncte de la marginile aripilor nasului.
Daca hemoragia se repeta, incercati bauturile naturale indicate mai jos, care au dat rezultate pozitive.
Bauturi naturale pentru epistaxis (sangerare nazala)
- Coada soricelului (partea aeriana aplantei) sau Traista ciobanului (partea aeriana a plantei). Infuzie din o lingurita planta la o cana de apa; se beau, zilnic, doua cani de ceai.
- Vasc (frunze). Macerat, la rece, din doua-trei lingurite de frunze, care se lasa circa opt ore in 500 ml apa, se filtreaza, se indulceste si se bea, treptat, pe parcursul unei zile.
- Alun (frunze, amenti). Vin din frunze si amenti de alun; se lasa la macerat zece zile in vin natural, negru; se filtreaza; se bea cate un paharel din acest vin, zilnic, in mai multe reprize.
- Stejar (coaja). Pulbere din coaja de stejar obtinuta prin triturarea intr-un mojar a cojii uscate, ori macinarea ei in masina de piper, sau, cel mai usor, cumparata de la Plafar; se inspira pe nas, ori de cate ori este necesar.
- Coada calului (partea aeriana a plantei). Infuzie din 50 g de plante maruntite, puse la o cana de apa clocotinda; se lasa sa stea cinci minute. Se strecoara si, dupa racire, se fac spalaturi sau tamponari nazale.
- Stejar (coaja) 20 g; Sclipeti (radacini) 30 g. Decoct din doua lingurite cu amestecul de plante bine maruntite, care se fierb cu doua cani de apa, timp de cinci-zece minute. Se strecoara. Cu ceaiul cald, se fac spalaturi nazale sau se imbiba tampoane si se introduc in cavitatile nazale.