Ceaiuri pentru arterita

 
Ceaiuri pentru arterita; remedii naturiste contra arteritei
Arterita - inflamatie a arterelor. Anatomic, leziunile inflamatorii se pot limita doar la un singur perete arterial sau se pot extinde la toti trei: endarterita (peretele, tunica interna); mezenterita (peretele, tunica mijlocie); periarterita (peretele, tunica externa); panarterita (inflamatia cuprinde toate cele trei tunici vasculare).

Arterita poate fi raspandita in intreg organismul, localizata la un anume teritoriu vascular (la membrele inferioare, de exemplu), la un singur vas (artera temporala, in boala lui Horton) sau chiar doar la portiuni dintr-un vas (periarterita nodoasa). Boala poate fi acuta sau cronica. Semnele sunt, de obicei, dureri de tip crampa, schiopaturi la mers, carcei, in cel mai rau caz gangrena.


Ceaiuri pentru arterita:

  • Maces (fructe), catina alba (fructe). Infuzie din o lingurita din acest amestec de plante maruntite, puse in parti egale peste care se toarna o cana de apa clocotita. Se lasa sa traga cateva minute, se strecoara si se beau trei cani pe zi.
  • Papadie (partea aeriana a plantei). Tinctura din o lingura planta maruntita pusa in 100 ml alcool. Se lasa sa stea opt zile, se strecoara si se iau 10 picaturi de trei ori pe zi.
  • Coacaz negru (fructe), sulfina (partea aeriana a plantei). Infuzie din o lingura de amestec de plante, luate in parti egale, la o jumatate de litru de apa clocotinda. Se beau doua cani pe zi. Determina dilatarea vaselor periferice, duce la cresterea permeabilitatii, inlatura vasoconstrictia.
  • Salvie (frunze). Infuzie din o lingura de frunze maruntite la 100 ml apa clocotinda. Se lasa sa stea cateva minute, se strecoara si se bea tot ceaiul pe parcursul unei zile.
  • Ghimpe (frunze). Infuzie sau decoct din doua lingurite de frunze maruntite la o cana de apa clocotinda. Se lasa sa traga cateva minute, se strecoara si se bea intreaga cantitate de ceai pe parcursul unei zile. Evita formarea de tromburi.
  • Vasc (frunze). Macerat la rece din trei lingurite de frunze maruntite la 500 ml de apa, timp de opt ore. Se strecoara si se bea indulcit cu miere de albine, pe parcursul unei zile.
  • Vasc (frunze). Pulbere din planta, din care se consuma unu-trei varfuri de cutit pe parcursul unei zile.
  • Podbal (teci). Comprese cu o infuzie din o lingura de teci maruntite la o cana de apa clocotinda. Se lasa sa traga cateva minute si se strecoara.
  • Rozmarin (extract). Bai cu extract de rozmarin (una-doua linguri), adaugat la apa de baie, la temperatura de 35 °C; durata: 15-20 de minute. Se fac 20 de bai.
  • Casul-popii (partea aeriana a plantei). Bai cu o infuzie din o lingura de planta maruntita la o cana de apa clocotinda. Se lasa sa traga cateva minute, se strecoara si se adauga la apa de baie, la temperatura de 35 °C; durata: 20 de minute. Se fac 20 de bai.
  • Maces (fructe si flori). Infuzie sau decoct din doua linguri de planta maruntite la o jumatate de litru de apa clocotinda. Se lasa sa traga cateva minute, se strecoara si se bea, treptat, pe parcursul unei zile. Datorita vitaminelor C si P mentine elasticitatea si permeabilitatea vaselor capilare.
  • Catina alba (fructe). Infuzie cu o lingurita de fructe zdrobite la o cana de apa clocotinda. Se lasa sa traga cateva minute, se strecoara si se beau doua cani pe zi. Se mai poate folosi ca suc, sirop, marmelada si gem. Are un continut ridicat de vitamine (C, B1 si B2).
  • Coacaz negru (fructe). Infuzie din doua lingurite de fructe zdrobite la o cana de apa clocotinda. Se lasa sa traga cateva minute, se strecoara si se beau doua cani pe zi. Se poate folosi si ca sirop si gem. Fructele contin cantitati insemnate de vitamina C, rutozid, saruri de potasiu.
  • Sulfina (partea aeriana a plantei). Infuzie cu o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotinda. Se lasa sa traga cateva minute, se strecoara si se beau doua cani de ceai pe zi. Determina dilatarea vaselor periferice, creste permeabilitatea vaselor si inlatura vasoconstrictia.
  • Lemn dulce (coaja). Decoct din o lingura de coaja maruntita la 500 ml de apa. Se fierbe 15 minute, se strecoara si se beau doua-trei cani pe zi.
  • Lumanarica (flori). Infuzie din doua lingurite de flori la 500 ml de apa clocotinda. Se lasa sa traga cateva minute, se strecoara si se beau doua cani de ceai, pe zi.
Foto: www.retetanaturista.ro


Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa