Hraniti-va corect cainele!
Asta presupune ca animalul trebuie sa manance mai mult ca de obicei. Indiferent daca il hraniti cu conserve sau cu mancare pregatita de dumneavoastra, alimentele pe care i le dati trebuie sa contina: albumina, grasime, hidrati de carbon, saruri minerale si vitamine.
Hrana de baza ar trebui sa fie compusa din 2/3 carne si 1/3 hidrati de carbon (fulgi de cereale sau orez). Foarte important: carnea trebuie neaparat gatita (fiarta sau prajita). Cea cruda poate sa contina virusi care sa duca la imbolnavirea grava a animalului.
Din cand in cand, pentru vitamine si saruri minerale, amestecati-i cainelui in mancare legume fierte: morcovi, cartofi, telina etc. O data pe saptamana dati-i un os moale de vitel sau de vaca, fiert, ca sa-l roada. Niciodata un os de pasare, cu care s-ar putea ineca!
Un caine sanatos, care alearga mult pe afara, are nevoie de mai multa mancare decat un caine de casa, lenes, care coboara rar de pe canapea. Varsta si greutatea corporala joaca si ele un rol important: un pui de caine intarcat (a 25-a zi de la nastere) trebuie sa primeasca patru mese pe zi, dupa un an - doar doua sau trei, iar un caine matur, doar o singura masa consistenta.
Un animal de casa trebuie hranit si ingrijit. Veti avea in el un tovaras mai credincios decat prietenii cei mai buni.
Foto: www.hranaacana.ro