Sfaturi pentru astmatici. Aflati cum puteti preveni crizele de astm!

 
Sfaturi pentru astmatici
Incidenta astmului este in crestere, in majoritatea tarilor dezvoltate. Conform cercetatorilor, unul dintre motive ar fi ca in prezent copiii sunt mult mai putin expusi la microbi, insecte si murdarie decat cei din generatiile anterioare, iar sistemul lor imunitar nu invata sa reactioneze corespunzator la substante care sunt, in esenta, inofensive. Daca suferiti de astm, puteti face cateva lucruri pentru a preveni crizele.
  • Controlati-va greutatea! Daca sunteti supraponderal, riscul de a avea simptome persistente de astm este cu 66% mai mare decat daca aveti o greutate normala. De ce? Probabil din cauza compusilor inflamatori eliberati de celulele de grasime. Cercetatorii au inceput sa studieze efectele scaderii in greutate asupra simptomelor de astm. Intr-un studiu efectuat in Italia, la 12 femei obeze cu astm, care suferisera o operatie de micsorare a stomacului si slabisera considerabil in urma acesteia, s-a constatat o ameliorare cu 31% a factorilor ce masoara dificultatea respiratiei si reducerea cu 18% a utilizarii medicamentelor pentru cazuri de urgenta, comparativ cu pacientele care nu slabisera.
  • Cereti medicului un plan personalizat! 55% dintre persoanele cu astm moderat sau sever nu-si tin boala sub control. O cauza majora a acestei situatii este lipsa unui plan personalizat de control al bolii. Un asemenea plan va informeaza cum si cand sa folositi medicamentele zilnice si pe cele destinate situatiilor de urgenta, precum si cand sa utilizati spirometrul pentru a va monitoriza functionarea plamanilor. De asemenea, va ajuta sa va dati seama cand trebuie sa cereti ajutor medical de urgenta. Conform studiilor, utilizarea acestor planuri reduce crizele de astm si riscul de deces din cauza astmului.
  • Invatati sa folositi corect inhalatorul! Circa o treime dintre suferinzii de astm nu stiu sa utilizeze cum trebuie un inhalator. Acest lucru mareste riscul crizelor de astm, al spitalizarilor si chiar pe cel al decesului.
Curatenie de primavara cu produse bio

In peste o jumatate dintre locuinte exista cel putin sase alergeni detectabili, iar in celelalte, cel putin trei. Cu cat nivelul alergenilor este mai ridicat, cu atat sunteti mai predispus la astm. Pentru indepartarea lor e bine sa folositi la curatenie produse bio. O casa in care se folosesc articole din ingrediente 100% naturale, fara compusi sintetici, este mai sigura pentru sanatate. Ingredientele din produsele bio reduc si ele riscul alergiilor, astmului sau altor afectiuni respiratorii. lata ce ar fi bine sa faceti:

  • Stergeti podelele zilnic, cu un mop umed.
  • Astupati toate crapaturile si gaurile din usi si pereti, din jurul ferestrelor si din pod, precum si pe cele de langa prize, comutatoare si instalatii sanitare.
  • Pastrati alimentele in recipiente bine inchise. Cutiile de carton nu sunt bune.
  • Preparati un spray natural din 60 ml ulei de eucalipt sau de menta la 4 litri de apa. Folositi-l in bucatarie, in exterior, in jurul tevilor de apa.
  • Presarati putin acid boric in locurile unde ati vazut gandaci.
  • Distrugeti gandacii cu un amestec de faina, cacao, ovaz, acid boric si ipsos.
  • Spalati asternuturile cu un detergent bio la temperaturi ridicate.




Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa