La ce sunt bune florile de tei? Boli ce pot fi tratate cu flori de tei
Utilizari medicinale:
Administrate intern, florile de tei sunt prescrise pentru tulburarile minore ale somnului si pentru afectiuni nervoase. S-a demonstrat de catre cercetatori portughezi ca un hibrid al plantelor Tilia cordata si Tilia platyphyllos poseda proprietati sedative.
Apoi a fost demonstrat efectul antispastic al florilor de tei, atribuit compusilor fenolici ai plantei si floroglucinolului. Capacitatea de a relaxa musculatura neteda este apanajul scoartei moi. Florile de tei au si efect diuretic.
Florile de tei sunt recomandate in tratamentul hipertensiunii, al aterosclerozei (deoarece dilata vasele de sange) si al migrenei. Scoarta moale are efect purgativ si stimuleaza secretia si excretia bilei.
Este administrata intern pentru tratarea litiazei biliare, a aerofagiei si a problemelor digestive. Administrate extern, florile de tei pot calma pielea crapata, muscaturile de insecte si iritatiile cutanate.
Preparare sl dozaj:
In tratamentul tulburarilor hipnice minore. Infuzie: puneti 5 grame de flori uscate la 1 litru de apa clocotita; lasati sa infuzeze timp de 5 minute, apoi strecurati; beti 1 cana seara, inainte de culcare.
In tratamentul problemelor digestive din cauza hepatica, al litiazei biliare si al aerofagiei. Tinctura (1:5 in alcool 25%): luati 5 ml in apa de 3 ori pe zi, inainte de mese.