Propolisul invinge afectiunile de sezon

 
Cum folosim propolisul? Ce boli trateaza propolisul?
Produs de albine ca sa se apere de agresorii externi, propolisul pazeste nu doar stupul, ci si organismul de invadatori.

Asemanator cu rasina, acest produs apicol este apreciat de mii de ani pentru calitatile sale terapeutice, excelente pentru prevenirea si tratarea unei sumedenii de afectiuni. Problemele cailor respiratorii, gatul iritat sau nasul infundat sunt doar cateva din neajunsurile usor de alinat cu ajutorul lui, datorita efectelor dezinfectante, cicatrizante, bactericide si antivirale pe care le are.


Cum folosesti propolisul?

Se gaseste la plafar in diverse forme, de la cea solida (propolisul brut, care se suge asemenea unei bomboane de doua, trei ori pe zi, daca te sacaie durerile in gat) pana la siropuri, spray-uri sau bine-cunoscuta tinctura de propolis, care se ia amestecata cu putina apa (40-50 de picaturi la 100 ml) de trei ori pe zi sau se foloseste sub forma de gargara pentru gatul inflamat si dureros.


Adio, raceli si gripe!

Bun antioxidant, intareste sistemul de aparare al organismului si lupta cu boala inca de la primele semne de viroza respiratorie. Este eficient si in caz de bronsita sau pneumonie.


Alunga astenia!

Daca, odata cu venirea primaverii, te simti mereu obosita si lipsita de vlaga, propolisul are efect tonic si reda vitalitatea organismului.

In cazul rinitelor de sezon sau daca suferi de astm, se recomanda aerosolii cu tinctura de propolis diluata in apa. Are actiune antihistaminica dovedita, insa poate provoca reactii alergice persoanelor predispuse, asa ca, inainte de administrare, pune cateva picaturi de propolis pe incheietura mainii - daca locul se inroseste, evita produsele care contin propolis!

Va recomandam sa cititi si: Propolisul - precautii si contraindicatii

Foto: http://sanatate.aseta.xyz



Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa