Telina, secretul fertilitatii
- Viata sexuala -
Este ideala pentru cupluri...
Telina contine un hormon numit androsteron si ajuta la cresterea apetitului sexual la femei. Dar telina nu are doar un rol afrodiziac. Daca vrei sa ramai insarcinata, consuma telina, fiindca neutralizeaza aciditatea si alcalinizeaza organismul, echilibrand pH-ul.
Potrivit studiilor, un pH alcalin este esential pentru o sanatate optima, care sustine fertilitatea. De asemenea, prin actiunea detoxifianta a telinei, corpul se energizeaza si devine apt pentru procreare si pentru a sustine o sarcina.
Telina mai contine un aminoacid numit triptofan, care contribuie la cresterea nivelului serotoninei si al dopaminei in creier, acesti hormoni avand actiune importanta in pregatirea uterului spre a primi embrionul.
Idei de servire: ca atare, sub forma de suc proaspat, taiata rondele si adaugata in salate asortate sau sub forma de bastonase garnisite cu branza proaspata. 0 poti consuma si fiarta la abur, gratinata cu branza tare sau ca piure, miezul sau fiind delicios langa carne alba si peste.
Calitatile imbatabile ale telinei...
Aceasta leguma cu savoare unica mai contine substante protectoare, precum apigenina, o molecula anticancerigena, fiind utila in prevenirea cancerului si a maladiilor degenerative. De asemenea, telina este esentiala pentru sanatatea oaselor si asigura o sarcina sanatoasa, fiind o forma naturala de sare datorita continutului ridicat de sodiu.
In plus, este o sursa de betacaroten, acid folic si, intr-o mai mica masura, de vitamina C. Telina contribuie la reglarea tranzitului si a apetitului, gratie fibrelor. Previne constipatia si reduce riscul acumularii de calciu in rinichi, vezica urinara sau biliara. Telina are efect diuretic, contribuind si la subtierea siluetei.
Stiai?
Consumand-o cruda, beneficiezi in intregime de macronutrientii ei. Nu are mai mult de 12 kcal/100 g in cazul ramurilor si 18 kcal/100 g in cazul bulbului.
Consumand-o cruda, beneficiezi in intregime de macronutrientii ei. Nu are mai mult de 12 kcal/100 g in cazul ramurilor si 18 kcal/100 g in cazul bulbului.