Streptococul de tip G este contagios? Este suficient tratamentul cu Ospen?

 
Streptococul de tip G este contagios? Este suficient tratamentul cu Ospen?
Streptococul de tip G este contagios? Este suficient tratamentul cu Ospen? Streptococul este un microb puternic. Familia lui este constituita din mai multi frati „gemeni”, care nu sunt identici si care sunt denumiti prin litere - A, B, C etc. Cel mai puternic este streptococul beta hemolitic. Cum spuneam, toti fratii acestuia sunt puternici, pot sa dea infectii repetate in gat, pe piele, la rinichi etc.


Streptococul de tip G este contagios? Da! Ataca, de preferinta, intre 6 si 8 ani!
Este posibil ca pacientul sa fie sanatos, dar sa fie purtator al microbului. Ceea ce inseamna ca il are in organism, il poate transmite celor din jur si poate sa faca el insusi boala (o infectie) acuta, intr-un moment de scadere a imunitatii: stres, oboseala etc.

Atentie! Copiii intre 6 si 8 ani se gasesc intr-un „gol imunitar”, de aceea este necesar sa le sustinem imunitatea, mai ales ca avem la indemana, in natura, o multime de produse care ajuta.


Este suficient tratamentul cu Ospen? Iata lista antibioticele care le vin de hac!
Aceasta clasa de microbi raspunde la antibioticul din clasa penicilinelor, in cazul copiilor, se recomanda penicilina injectabila, eritromicina, ospen. Tratamentul poate sa dureze 10 zile, pana la 6 luni sau 1 an. Initial, se face tratament cu antibiotic oral (tablete, sirop), cu o singura rezerva - pacientul sa nu aiba o boala acuta (angina, amigdalita).

Dupa 10 zile de la incetarea acestei prime etape, se repeta analiza. Daca streptococul reapare, se trece, de obicei, la tratament injectabil cu moldamin (retarpen) - o penicilina de depozit care se elimina in organism timp de 7 zile, in asa fel incat tratamentul se poate face saptamanal, timp de 1-3 luni. Este bine ca, atunci cand se repeta analizele, streptococul sa nu mai apara in zonele unde a fost detectat initial.

Specialist: Cristina Balanescu, medic primar, competenta in medicina complementara. Foto: healthy-zone.ro












Medicina informativa pe Facebook Medicina informativa pe Twitter Abonare prin RSS la Medicina informativa