Ce este siminocul? Plante pentru boli renale, hepatice, paraziti intestinali
Stiai ca imortelele, utilizate frecvent in aranjamente decorative, au si efecte terapeutice? Este vorba, de fapt, despre siminoc, ale carui flori isi pastreaza forma si culoarea, galben viu, timp indelungat, chiar si dupa ce se usuca, de unde si denumirea (imortela) care te duce cu gandul la nemurire. In limbaj popular i se mai spune si flori de paie, margica, ochisori. Iata cateva dintre neplacerile pentru combaterea carora ai poti recurge la remedii obtinute din aceasta planta binefacatoare.
Decoct. Se fierbe, timp de un sfert de ora, o lingura de flori uscate si maruntite intr-o cana cu lapte, dupa care se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Decoctul din flori de siminoc si lapte este indicat si in eliminarea nisipului format la rinichi sau vezica biliara. In acelasi scop se poate recurge si la infuzia de siminoc preparata cu apa.
Tinctura. Pentru tratarea hepatitei acute, foarte buna este tinctura de flori de siminoc, cate 10 picaturi de trei ori pe zi.
Decoct. Se fierb timp de 10 minute doua linguri de planta uscata la o cana cu apa, dupa care se strecoara si se bea.
Infuzie. Siminocul indeparteaza celulele moarte si curata pielea in profunzime. In acest scop se prepara o infuzie concentrata, o lingura de planta intr-o cana cu apa. Lichidul obtinut se aplica, pentru o jumatate de ora, sub forma de comprese, pe locurile cu probleme.
Paraziti intestinali
Decoct. Se fierbe, timp de 10 minute, o lingura de flori uscate intr-o cana cu apa, dupa care se strecoara. Se bea dimineata pe stomacul gol, urmand a nu se manca nimic doua-trei ore. Se repeta cel putin o luna sau pana la rezolvarea problemei. Cititi si: Parazitii intestinali: tratamente naturiste, sfaturi si recomandari.Probleme hepatice sau renale
Un preparat din siminoc fiert in lapte se poate dovedi binefacator in afectiuni hepatice (inclusiv hepatita acuta), pancreatice sau renale.Decoct. Se fierbe, timp de un sfert de ora, o lingura de flori uscate si maruntite intr-o cana cu lapte, dupa care se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Decoctul din flori de siminoc si lapte este indicat si in eliminarea nisipului format la rinichi sau vezica biliara. In acelasi scop se poate recurge si la infuzia de siminoc preparata cu apa.
Tinctura. Pentru tratarea hepatitei acute, foarte buna este tinctura de flori de siminoc, cate 10 picaturi de trei ori pe zi.
Intoxicatie cu metale grele
La ajutorul siminocului poti recurge si in caz de intoxicatii, inclusiv cu metale grele.Decoct. Se fierb timp de 10 minute doua linguri de planta uscata la o cana cu apa, dupa care se strecoara si se bea.
Piele cu probleme
Proprietatile antiinflamatoare, astringente si antialergice ale siminocului il recomanda si in tratarea acneei, dermatitelor, furunculelor.Infuzie. Siminocul indeparteaza celulele moarte si curata pielea in profunzime. In acest scop se prepara o infuzie concentrata, o lingura de planta intr-o cana cu apa. Lichidul obtinut se aplica, pentru o jumatate de ora, sub forma de comprese, pe locurile cu probleme.