Glanda tiroida, un pericol subestimat

 
Glanda tiroida, un pericol subestimat
Glanda tiroida regleaza metabolismul si cand nu functioneaza bine, poate provoca boli grave. Dereglarea activitatii glandei tiroide poate scoate din ritm intregul organism. Minuscula ca dimensiune, in forma de fluture, glanda tiroida este situata chiar sub laringe si produce, din iod si proteine, doi hormoni: triiodotironina (T3) si tetraiodotironina (T4), care dirijeaza metabolismul, influenteaza musculatura, nervii si sistemul cardiovascular.


Afectiunile tiroidei: 1. Hipofunctia

In cazul asa-numitei hipotiroidii, glanda tiroida produce prea putini hormoni, sau chiar deloc. Metabolismul functioneaza in ritm de melc, iar simptomele pot fi: oboseala, lipsa de concentrare si de performanta, cresterea in greutate, subtierea parului, acumularile de apa in organism si sensibilitatea la frig.

Pe durata lunga, pot aparea si afectiuni cardiovasculare, pentru ca metabolismul incetinit nu mai poate descompune grasimile din sange. O asemenea disfunctie poate fi ereditara, dar in mod frecvent ea este, totusi, consecinta unei infectii. Aceasta poate fi declansata acut, prin virusuri sau bacterii si este insotita, adeseori, de dureri puternice de gat.

Dar cauze posibile sunt si bolile autoimune - ca in cazul tiroiditei Hashimoto, pe parcursul careia propriul sistem imunitar distruge glanda tiroida.

Hipotiroidia - deci functionarea pregnant redusa a glandei - nu este vindecabila, dar poate fi tratata eficient cu inlocuitori de hormoni si prin homeopatie.

Impotriva infectiilor acute se prescriu antibiotice, dar si calmante sau medicamente antireumatice.






Afectiunile tiroidei: 2. Hipertiroidia

In cazul hipertiroidiei, glanda produce o cantitate prea mare de hormoni si organismul functioneaza permanent la turatie maxima. Cele mai frecvente manifestari: nervozitate, insomnie, palpitatii, bufeuri, transpiratie, iritabilitate, caderea parului, dureri de ochi, hipersensibilitate la caldura si scadere in greutate - in ciuda foamei persistente.

Situatia fiind mereu la limita, pot aparea de asemenea probleme cardiace. Cauza poate fi, de cele mai multe ori, Morbus Basedow si ea o boala autoimuna.

Hipertiroidia afecteaza de zece ori mai multe femei decat barbati. Daca hiperfunctia este depistata din vreme, producerea de hormoni poate fi stopata. In stadiu avansat, se recomanda radioterapia cu iod (iodul radioactiv distruge tesutul hiperactiv), operatia sau, pentru cine are rabdare, tratamentul homeopatic.


Depistarea timpurie a afectiunilor tiroidiene

Afectiunile tiroidiene se instaleaza pe nesimtite si adeseori simptomele nu sunt luate in serios. Modificarile de volum ale tiroidei pot fi depistate in felul urmator: puneti palma intinsa pe gat, sub laringe si beti cu capul lasat pe spate, o inghititura de apa. Daca atunci cand inghititi simtiti o protuberanta sau un nodul, mergeti la medic, mai ales daca boala a existat si in familie.

Multe din problemele de sanatate ale femeilor se datoreaza tiroidei. Verificati-o, obligatoriu prin analize de sange, o data la 6 luni.







Tiroida, autoimunitatea si suplimentele nutritionale

Glanda tiroida indeplineste un rol major in dezvoltarea si functionarea intregului organism, de la controlul functiilor vitale, la activitatea fizica, functia cognitiva, crestere si regenerare tisulara, hormonii tiroidieni fiind indispensabili pentru toate aceste procese.

Iodul este esential in sinteza hormonilor tiroidieni, motiv pentru care si in Romania este obligatorie iodarea universala a sarii din 2002. In felul acesta este prevenita aparitia si extinderea gusii endemice prin carenta iodata, indeosebi in zonele subcarpatice si de deal, cunoscute cu aceasta patologie.

Combinat cu stresul, indeosebi generat de adaptarea la factorii de mediu, poluarea, carentele nutritionale sau bagajul genetic fac ca iodul acumulat in exces sa genereze modificari in configuratia unor proteine din structura tiroidiana. Acestea induc un raspuns de tip autoimun cu aparitia de anticorpi antitiroidieni (anti-tiroidperoxidaza ATPO si antitireoglobulina ATG) ce pot modifica sinteza globala de hormoni tiroidieni.

Aspectul clinic al tiroiditei autoimune (Hashimoto) este extrem de variat. Cea mai frecventa forma clinica este hipotiroidia, nivelul scazut al hormonilor tiroidieni fiind cel mai adesea intalnit la femei (88% din cazuri conform INSP), dar si in mediul urban (70% din cazuri). Conform aceleiasi surse, anual sunt depistate cazuri noi de hipotiroidie, apreciindu-se ca din 2010 pana in 2016 incidenta a crescut cu aproximativ 58%.

Oboseala excesiva, somnolenta, uscaciunea si impastarea pielii, caderea mai accentuata a parului precum si tulburari ale ciclului menstrual, cresterea valorilor lipidelor sangvine sunt principalele semne ale insuficientei tiroidiene. La polul opus se afla hipertiroidia, mai putin frecventa, insa dominata de tulburari mai evidente clinic, precum tulburarea de ritm cardiac, tremor, insomnie, scaderea accentuata a randamentului fizic si psihic.

La fel de important pentru organism si, mai nou demonstrat, pentru o functie tiroidiana echilibrata, este si seleniul. Acesta este un element important pentru organism fiind indispensabil pentru functia unor proteine cu rol enzimatic (selenoproteine), una dintre acestea fiind deiodinaza selenodependenta, al carei rol este esential in metabolismul hormonilor tiroidieni.






Intr-un regim mixt sursele de seleniu sunt reprezentate de vegetale, continutul de seleniu din plante reflectand concentratia mineralului in sol. Plantele absorb seleniul sub forma anorganica si il incorporeaza in compusi organici (selenocisteina, selenometionina, etc).

Intrucat, in ultimele decenii, deficitul de seleniu din sol, in urma eroziunii constante, precum si agricultura organica au redus substantial aportul acestuia prin dieta, s-au dezvoltat suplimentele alimentare cu seleniu.

Daca este sa alegem si putem sa o facem, preferam sa folosim suplimente care au eficienta si siguranta dovedite stiintific in urma cercetarilor si studiilor clinice, pentru seleniu fiind preferata sursa organica.

Una dintre intrebarile frecvente in prezent este daca si in ce masura avem nevoie de suplimente nutritionale. In conditiile actuale, acestea sunt indicate in functie de starea si nevoile organismului, tipul de alimentatie dar si natura dietelor pe care le preferam.

Suplimentele nutritionale trebuie sa tina cont de restul medicatiei pacientului si de patologia asociata, daca este prezenta. Importante sunt si sursele elementelor active, tehnologia si controlul farmaceutic, standardizarea si, mai ales, biodisponibilitatea.

In aceasta ordine de idei, trebuie cunoscut ca cercetatorii danezi au patentat o drojdie cu seleniu, cu o compozitie complexa si cu avantajul de a fi standardizata (SelenoPrecise). Superioritatea si eficienta ei sunt date de biodisponibilitatea mare, de 88,7% a seleniului.

Controlul deficitului de seleniu permite scaderea numarului de persoane cu deficiente functionale tiroidiene si astfel scade efectul autoimunitatii tiroidiene si imbunatateste substantial calitatea vietii oamenilor, ridicand calitatea produselor nutritionale la un nivel inalt.






 

4 solutii impotriva deshidratarii

 
4 solutii impotriva deshidratarii

Consumam apa atunci cand respiram si cand dormim. Apa este vitala pentru toate functiile organismului, dar si pentru frumusete. Curios, dar iarna cand e frig ne putem deshidrata mai ceva ca vara. Stresul termic, caldura din casa si apa consumata de organism pentru functiile vitale pot duce la pierderea unei cantitati mari de lichide. Cand avem febra sau probleme stomacale, pierdem din nou apa. Si toate duc in final la deshidratare, ceea ce se traduce prin ameteli, dureri de cap, pierderea poftei de mancare, gura uscata, oboseala, frisoane si piele aspra. Din fericire, putem preveni astfel de probleme.

  • Bea apa si cand nu iti e sete! Fa-ti un obicei si bea jumatate de pahar cu apa la fiecare ora. Dar, pentru ca tenul sa fie bine protejat impotriva deshidratarii, aplica zilnic o crema bogata in acid hialuronic. Aceasta substanta va atrage apa in piele si o va mentine mult timp.
  • Mananca fructe zemoase! Se spune despre sucul natural ca este o apa vie, care face minuni pentru piele si par. Cele mai bune fructe pentru hidratare in acest sezon sunt merele si fructele portocalii.
  • Fa dusuri calde! E tentant sa faci o baie fierbinte in zilele reci, dar deshidratarea e la un pas distanta. Socul termic si caldura apei ne fac sa transpiram si sa pierdem multa apa. Fa aceasta baie calda cat mai rar, in rest alege dusuri calde, rapide si foloseste un gel de dus cremos pentru o portie buna de hidratare.
  • Dormi la rece! Aeriseste camera inainte sa intri sub plapuma si nu face prea cald in nicio incapere. In plus, inainte de culcare aplica o crema grasa sau un unt de corp pe maini, pana la coate, pe talpi si gambe. Aceste zone sunt cele mai predispuse deshidratarii, insa cremele mentin hidratarea pielii.
Cand simti ca ti-e sete inseamna ca deja esti deshidratat! Setea inseamna pierderea unui procent din apa corpului.





 

Ce inseamna diagnosticul de condromalacie stadiul II?

 
Ce inseamna diagnosticul de condromalacie stadiul II?

Condromalacia femuropatelara este o afectiune frecvent intalnita, in special la pacientii tineri, care presupune aparitia unei dureri la nivelul genunchiului, exacerbata de efortul fizic (alergare, sarituri etc.) si care solicita in exces aceasta articulatie.

Diagnosticul de condromalacie stadiul II se traduce la examinarea RMN prin aparitia unui edem la nivelul cartilajului articular, insotit de mici zone de fisura ale acestuia.

Cele mai frecvente cauze implicate in aparitia acestei afectiuni sunt: traumatismele de la nivelul genunchiului, dezechilibrele musculare, atrofia cvadricepsului.

Prima linie de tratament se adreseaza combaterii durerii locale prin aplicatii reci, tratament cu antiinflamator local si sistemic, fizioterapie si kinetoterapie in vederea corectarii balantei musculare. A doua linie terapeutica consta in infiltratii cu PRP (Platelet rich plasma) sau, in unele cazuri, cu solutii vascoelastice. In cazul unor rezultate nesatisfacatoare, se opteaza pentru a treia linie terapeutica - interventia chirurgicala, ce se adreseaza corectarii alinierii femuro-patelare si cartilajului articular.





 

Sindromul de soc toxic, periculos

 
Sindromul de soc toxic, periculos

Are un nume complicat si serios, iar urmarile sale sunt extrem de grave: in cazul in care nu se intervine medical rapid, pacienta poate pierde lupta cu viata.

Din fericire, aceasta problema medicala nu este foarte raspandita si este considerata o afectiune a femeilor „la menstruatie”, deoarece e provocata mai ales de folosirea incorecta a tampoanelor interne, mai exact de situatiile in care acestea nu sunt schimbate destul de des (o data la cateva ore).






Ce il declanseaza?

Cauza aparitiei acestui sindrom este stafilococul auriu (mai rar, il poate declansa un streptococ), pe care foarte multi il gazduiesc in organism, fara a avea batai de cap din cauza lui. In anumite situatii, insa, inmultirea acestui microb duce la eliberarea de toxine in sange, cu scaderea semnificativa a tensiunii arteriale, astfel ca organele sunt afectate si chiar pot ceda.

Se pare ca expusi sunt pacientii cu arsuri pe suprafete mari de piele, cei care trec prin interventii chirurgicale - in cazul lor bacteria este contractata in spital - dar si femeile aflate la menstruatie care folosesc tampoane intravaginale pe care uita sa le inlocuiasca, ori cele care utilizeaza diafragme sau alte dispozitive de acest gen.


Simptomele sunt agresive...

Odata scapata de sub control dezvoltarea acestei bacterii, semnele infectarii nu se vor lasa asteptate. Ele pot fi diverse, insa mai mereu includ febra spontana, hipotensiune, frisoane, greata, varsaturi. Din nefericire, de multe ori poate fi confundata cu gripa. Tocmai de aceea, aparitia unei stari generale proaste va trebui sa trimita orice bolnav la medic, deoarece trebuie depistat urgent locul infectiei. Daca e vorba de plagi, ele au nevoie de igienizare, in cazul in care se banuieste o infectare din cauza unui tampon, este obligatoriu un examen ginecologic.





 

Oboseala ochilor: sfaturi, recomandari, remedii naturiste

 
Sfaturi, recomandari si remedii naturiste pentru ochii obositi

Foarte prezenta in ultima vreme, oboseala oculara se manifesta prin dureri de cap si tulburari de vedere. Acest surmenaj este adesea consecinta statului indelungat in fata ecranului televizorului si al calculatorului. Anumite masuri de precautie pot atenua acest disconfort. Folositi toate ocaziile care apar pentru a va odihni ochii.


Repaus, destindere si clipit din ochi

• Cand faceti o munca indelungata, care va cere o concentrare intensa, faceti o pauza totala de 20 de minute. Fixati cu privirea un plan indepartat - un afis de pe peretele din fata sau privelistea din dreptul ferestrei - cel putin 30 de secunde. Veti constata ca fixarea privirii pe alt obiect odihneste ochii.

• Cand priviti concentrat multa vreme ecranul unui televizor sau calculator, straduiti-va sa clipiti din ochi la intervale apropiate si egale - in total cam 10 secunde. Clipitul rehidrateaza ochiul si destinde muschii oculari.

• Inchideti regulat ochii cateva secunde, veti simti o usurare imediata.






Cald si rece

• Iata o alta metoda pentru a destinde muschii ochilor: frecati-va puternic palmele una de alta pana se incalzesc (sau tineti-le sub apa fierbinte), apoi aplicati usor causul palmelor peste ochii inchisi. Stati asa cateva secunde.

• Inmuiati o compresa in apa rece, stoarceti-o si puneti-o pe ochii inchisi, vreme de 5 minute, pentru a usura tensiunile.

• Castraveti pentru racorirea pleoapelor: intindeti-va pe spate, cu o rondea de castravete asezata pe fiecare ochi. Ramaneti nemiscati 2-3 minute, apoi inlocuiti feliile de castravete cu altele proaspete.


Lacrimi in ochi

• Daca tensiunea oculara e datorata unei uscaciuni a ochilor, utilizati lacrimi artificiale. Se gasesc la farmacie.


Reglati-va ecranul

• Intariti contrastul ecranului pentru a spori claritatea textelor.

• Ajustati inaltimea scaunului din fata biroului, astfel incat privirea sa se coboare usor in jos, pentru a privi ecranul. Inclinati apoi ecranul pentru a-l aduce in fata ochilor.

• Verificati distanta dintre ecran si ochi: ea trebuie sa fie de minimum 50 de centimetri.

• Trageti perdelele sau storurile, pentru a evita reflexele in ecran.

• Stergeti regulat ecranul de praf pentru a optimiza claritatea imaginii.

• Daca sunteti miopi, incercati sa cititi ce scrie pe ecran fara ochelari, pentru a va proteja ochii.






Stati cu ochii la umbra

• Purtati ochelari de soare cand iesiti afara din casa, mai ales iarna. Veti evita sa va solicitati prea mult ochii. Lentilele galbene, portocalii si maro sunt cele mai eficiente. Ele filtreaza razele din spectrul solar aproape de albastru, ceea ce ne determina sa clipim.


Atentie la sursele de lumina

• Locul in care va instalati pentru a citi trebuie sa fie bine iluminat. Alegeti o lampa de masa orientabila, care permite sa dirijam fasciculul de lumina direct pe pagina. In general, e mai bine sa folositi un bec de putere mai slaba, pus pe o lampa de lectura reglabila, decat un bec puternic, pus pe o lampa de masa. Un bec de 60 W ajunge pentru a asigura o lumina puternica pentru lectura.

• Evitati sa aprindeti o singura lampa de citit, intr-o odaie scufundata in intuneric. Ingrijiti-va sa existe si alte surse de lumina. Un contrast prea puternic intre lumina pentru citit si restul odaii obliga pupilele sa se stranga si sa se dilate in permanenta, pentru a se adapta la diferenta de lumina.

• Evitati sa cititi si sa scrieti la o lampa de neon. Lumina lui instabila sporeste oboseala ochilor. Cel mai bun iluminat se face cu becuri obisnuite, cu filament.






Leacuri populare

• Musetel la frigider. Inmuiati cateva tampoane rotunde de vata in infuzie rece de musetel. Bagati-le intr-o punga de plastic si tineti-le la frigider. Cand simtiti ca va dor ochii, scoateti-le din punga si aplicati-le pe pleoape.

• Lapte cald. Incalziti putin lapte intr-o ulcica, apoi inmuiati in el doua fasii de tifon. Stoarceti-le usor si aplicati-le pe pleoapele inchise.

• Paine alba inghetata. Puneti cateva felii de paine alba in congelator. Scoateti-le peste cateva ore si aplicati-le pe pleoape, presand usor. Repetati procedeul din doua in doua ore, folosind mereu felii reci de paine scoasa din frigider.


Alinare pentru ochii obositi

„Mananca morcovi, daca vreti sa aveti ochi frumosi si sanatosi”, ni s-a tot spus inca din copilarie. Exista insa multe alte remedii eficiente cand e vorba de o buna vedere.

Oboseala oculara se manifesta prin usturime la nivelul ochilor, inrosirea acestora, o usoara slabire a vederii. Nu e cazul sa te impacientezi, insa poti sa iei masuri.

• Morcovi si goji in meniu. Datorita beta-carotenului (convertit de organism in vitamina A) si a altor vitamine din compozitie, morcovii au darul de creste acuitatea vizuala. Pentru a te bucura de un asemenea efect, bea zilnic 250- 500 ml de suc de morcovi. In plus, obisnuieste-te sa rontai in fiecare zi cate un morcov crud si sa incluzi cat mai des morcov ras in salate.

Ce nu stiai, poate, este ca goji, miraculoasele fructe asemanatoare cu stafidele, au mai mult beta-caroten decat morcovii? Fructele de goji pot fi consumate asa cum le gasesti in comert (deshidratate), aproximativ 50 de grame pe zi. Contin si proteine!

• Ajutor de la craite. Pe langa bogatia de carotenoide, florile de craita mai contin si helenina, o substanta care ajuta ochiul sa se adapteze la intuneric sau luminozitate scazuta. Combat oboseala si regleaza tensiunea oculara. Poti opta pentru tinctura, cate 10 picaturi de trei ori pe zi, dupa mese, cu un pahar de apa, sau infuzie dintr-o lingurita de flori uscate la 200 ml de apa, care poate fi folosita sub forma de comprese ori bauta (cate trei cani pe zi, timp de doua luni).

• Bea ceai de afin! Si despre frunzele de afin se spune ca, prin imbunatatirea circulatiei sangvine la nivelul ochiului, au un rol foarte important in sanatatea ochilor si imbunatatirea vederii. Recomandata in acest sens este o cura cu infuzie de afin, o cana pe zi, pe stomacul gol. Mai concentrat si mai eficient este extractul din mladite de afin, cate 2 ml de 3 ori pe zi, eficient inclusiv in diminuarea tulburarilor vizuale.

Sursa imagine: sfatulparintilor.ro






 

Aloe te scapa de durerile de stomac

 
Aloe te scapa de durerile de stomac

Durerea de stomac poate fi „rasplata” pentru un rasfat culinar cu mancaruri grele, picante sau prea multe, dar apare si in afectiuni cronice, precum ulcerul. Sucul de aloe ti-e aliat!

O planta ce n-ar trebui sa lipseasca din nicio cata, mai ales ca e simplu de ingrijit, neavand nevoie decat de mult soare, poate fi de mare ajutor nu doar in caz de taieturi si arsuri, ci si cand te sacaie durerile de stomac. Explicatia e simpla: sucul de aloe regleaza pH-ul stomacului si reduce aciditatea.






Cum se foloseste?

Pentru a profita de proprietatile terapeutice ale plantei, aceasta trebuie sa fie matura (sa aiba cel putin doi ani). Cel mai indicat este sa optezi pentru sucul obtinut acasa, dar daca ti-e mai simplu, poti cumpara capsule, sucuri si geluri cu extract de aloe de la plafar. Oricum, procedura e simpla: tai pe lungime frunza recoltata, cu un cutit ascutit si extragi cu atentie gelul din interior. Iata cum sa-l folosesti...


Suc de aloe cu miere...

O cura cu suc de aloe si miere reprezinta un remediu excelent in caz de dureri de stomac. Se amesteca bine gelul extras dintr-o frunza de aloe cu 100 g miere, consumandu-se apoi din pasta obtinuta cate 3 lingurite pe zi: dimineata, pe nemancate, inainte de masa de pranz si inainte de cina. Durata curei: 10 zile. Dupa alte 10 zile de pauza, cura se poate relua. De mare ajutor, actionand ca un antiacid sau cicatrizant gastric, este si tinctura de aloe, din care se ia cate o lingurita diluata in 100 ml de apa, de 3 ori pe zi.


O binefacere pentru sistemul digestiv...

Datorita bogatiei de vitamine din grupa B, sucul de aloe are efecte binefacatoare, pe langa altele si in caz de neplaceri gastrice sau digestive, conducand la: cicatrizarea ranilor provocate de ulcerul gastric sau duodenal; reducerea inflamatiei in caz de gastrita sau duodenita; regenerarea mucoaselor gastrice; tratarea infectiilor de la nivelul stomacului; reducerea aciditatii gastrice; stimularea digestiei.





 

De ce este important sa ne detoxifiem organismul regulat?

 
De ce este important sa ne detoxifiem organismul regulat?

Mediul inconjurator, poluarea, stresul, factorii nocivi cu care convietuim zilnic isi pun amprenta pe sanatatea si pe starea noastra de spirit fara sa luam la cunostinta acest lucru. Oboseala, lipsa de energie, depresiile sunt cauzate in principiu de factori precum sanatatea ta mentala si fizica. Iar aici intervin metodele prin care iti poti pastra starea de sanatate nealterata intr-un mediu de viata din ce in ce mai solicitant.


Care este scopul detoxifierii?

Scopul asa zisei detoxifieri este acela de a elimina toxinele daunatoare din organismul nostru, de aceea cele mai multe cure de detoxifiere sunt efectuate pentru a sustine sanatatea tractului gastrointestinal, sanatatea ficatului si nu in ultimul rand pentru ca organismul tau sa iti ofere energia de care ai nevoie intreaga zi.


Cand se efectueaza o detoxifiere?

Ai avut atat de multe ocazii sau tot ai lasat pe maine – ziua cand vei incepe cura de detoxifiere. Detoxifierea poate sa fie efectuata in etape, in functie de anotimp sau poate fi integrata zilnic in obiceiurile alimentare pe care le ai. Daca doresti sa integrezi un produs care pe langa alte efecte benefice are si rol de detoxifiere si suprimare a apetitului poti incerca produsul 100% natural Black Latte pe baza de carbune activ care ca beneficiu principal are activarea organismului si accelerarea acestuia de a arde grasimea si elimina toxinele in exces. Click aici pentru a afla mai multe despre acest produs minune.


Ce reprezinta o cura de detoxifiere?

Cura de detoxifiere nu reprezinta o dieta, aceasta reprezinta o perioada de timp aleasa in care organismul se va curata de toxinele daunatoare. In acest timp iti poti crea mici obiceiuri pe care trebuie sa le respecti, cum ar fi: miscare zilnica pentru 5-10 minute, consumare a alimentelor naturale ca legume, fructe, in mare detoxifierea inseamna schimbare modului de viata si de alimentatie ca sa-i poti da un restart corpului tau.


Cum poate ajuta detoxifierea la pierderea in greutate?

Detoxifierea ajuta la pastrarea greutatii corporale si favorizeaza de asemenea si pierderea in greutate, mai ales daca alegi sa integrezi in meniul tau zilnic bautura Black Latte, o bautura atat de populara, 100% naturala pe baza de carbune activ, accelerand arderile organismului. Astfel, cu ajutorul unui plan alimentar echilibrat, cu exercitii fizice minime regulate corpul tau o sa arda mai rapid caloriile.


Ce efect au asupra pielii curele de detoxifiere?

Alaturi de efectele despre care am discutat mai sus pe larg, detoxifierea organismului este benefica si pentru piele, pe timpul si dupa incetarea curei de detoxifiere vei vedea un efect neasteptat asupra pielii tale, aceasta reactionand mult mai rapid decat organismul la efectele detoxifierii. Prin intermediul detoxifierii si cu ajutorul black latte pielea ta devine mult mai curata. Black latte functioneaza din interior spre exterior datorita efectelor carbunelui activ care se poate folosi atat pentru eczeme dar si pentru ten. Acesta fiind de un real ajutor impotriva sebumului si in curatarea pielii.


Cum se vad efectele curei de detoxifiere in general?

O cura de detoxifiere o sa te faca sa te simti mai energica, plina de viata, cu pofta de a merge la munca si de a-ti pune in aplicare toate planurile, cu chef de a te apuca de un stil de viata sanatos, ai tendinta de a fi mai creativ, intr-un cuvant o cura de detoxifiere iti creaza o stare de bine generala deoarece iti recastigi energia pierduta. Detoxifierea insemna de fapt purificarea organismului si eliminarea toxinelor. Nu in ultimul rand detoxifierea te poate ajuta sa renunti la unele vicii, pe care le vei inlocui cu fructe, legume, produse naturale sau suplimente naturale de tipul black latte.