Detoxifierea organismului cu Clean 9

 
Detoxifierea organismului cu Clean 9

Chiar daca organismul nostru stie sa elimine singur toxinele prin procesele sale de autocuratare, uneori are nevoie si de sprijinul nostru si anume de o perioada de detoxifiere.

Detoxifierea ne ajuta sa ne curatam corpul de toxinele acumulate de-a lungul timpului, ne imbunatateste stare de sanatate, stimuleaza sistemul imunitar, purifica sangele, intareste parul si unghiile si ajuta chiar la ameliorarea durerilor de cap. Insa cel mai important este ca reduce “dependenta” de zahar, nicotina, cafea sau alcool si deasemenea unele persoane reusesc si sa slabeasca dupa o perioada de detoxifere.

Perioada de detoxifiere trebuie sa fie una scurta, intre 3-9 zile. Aceste zile sunt sufciente pentru procesul de purificare a corpului si pentru a-i oferi o noua energie. O detoxifiere corecta trebuie sa fie bine structurata si echilibrata. Organismul nostru are nevoie de un echilibru intre nutrienti, vitamine, proteine si minerale. 

De aceea pe perioada de detoxifiere se recomanda reducerea alimentelor procesate, zaharul, grasimile, alcoolul, carnea, lactatele, dar si alimentele bogate in carbohidrati si alimentele rafinate, cum ar fi faina alba, orezul alb, pastele albe si cele cu adaos de ou. 

Insa totusi este foarte important si esential sa pastram echilibrul in aportul de substante necesare organismului nostru.  Si cum reusim sa facem asta? 
Pai, in primul rand prin cele trei reguli absolut necesare pentru un corp sanatos, si anume: SOMNUL, SPORTUL si CONSUMUL DE APA.

Un somn de calitate ii permite creierului nostru sa isi incarce bateriile si sa se reorganizeze, pentru ca noi sa fim odihniti in urmatoarea zi.

Sportul, cel care nu ar trebui sa lipseasca din viata noastra si care ne ajuta sa scadem in greutate are un rol foarte important in dieta de detoxifiere. El pune in miscare organismul nostru, activeaza sistemul circulator,muschii  si sistemul limfatic care ajuta foarte mult la eliminarea toxinelor.

Consumul de apa ajuta la absorbtia nutrientilor, regleaza temperatura corpului  si detoxifica organismul, prin indepartarea toxinelor si altor substante care nu sunt utile.

Pe langa aceste reguli esentiale, alimentatia are si ea un rol la fel de important. Pe perioada de detoxifiere este recomandat consumul ridicat de legume, fructe, alimente bogate in antioxidanti si cele bogate in prebiotice, sucuri naturale, smoothie-uri, ceaiuri, fibre si seminte.

Una dintre cele mai eficiente solutii pentru o detoxifiere sanatoasa este programul Clean 9 de la Compania Forever Living Products. Avand la baza Aloe Vera si ingrediente 100% naturale procesul de curatare si detoxifiere a organismului se face intr-un mod natural. Structurat pe 9 zile, Clean 9 de la Forever este usor de urmat de majoritatea persoanelor. Te invata cum sa incepi un stil de viata sanatos si cum sa ai o alimentatie corecta si sanatoasa, avand un program foarte bine organizat, pe zile si recomandari de exercitii fizice.

Este primul pas spre a arata si a te simti mai bine!
 

Cancerul pulmonar, remedii naturale antifumat

 
Cancerul pulmonar, remedii naturale antifumat. Informatii oferite de catre specialisti

Peste 80.000 de romani sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an si, tot in fiecare an, aceasta boala omoara peste 50.000 de romani. Cancerul pulmonar este cap de afis cand vine vorba despre rata mortalitatii, aproape unul din trei decese cauzate de cancer in Romania fiind provocat de cancerul pulmonar. 28 de romani mor zilnic din aceeasi cauza.

Nu vrem sa facem un articol manifest impotriva fumatului, dar nici nu vrem sa neglijam consecintele sale grave. Dorim sa atragem atentia asupra pericolului reprezentat de instalarea cancerului pulmonar si sa insistam asupra masurilor pe care le putem lua spre a combate acest flagel. Din nefericire, de multe ori cancerul pulmonar, ca de altfel orice tip de cancer, incepe sa se manifeste cand deja a evoluat mult timp in tacere, facand ca diagnosticul sa se puna adesea in fazele avansate.






Tusea (sau schimbarea caracterului tusei) este un simptom adesea neglijat de fumatori, pe care-l considera „normal”. Expectoratia cu striuri de sange sau aparitia chiar a hemoptiziei (expectorarea de sange) sunt adesea atat de alarmante incat pacientul se prezinta la medic in aceeasi zi.

Pacientii mai pot acuza dureri toracice persistente, scadere in greutate, o lipsa a poftei de mancare, raguseala aparuta recent si care nu mai trece, lipsa de aer. Nici unul dintre simptome nu este tipic. De multe ori, simptomele pot lipsi cu desavarsire iar problema se descopera cu ocazia unui control de rutina, atrag atentia medicii.

Fumatul este principalul responsabil care ucide prin cancer! Daca alte boli legate de fumat mai dau ragaz pacientului „sa se caiasca”, cancerul pulmonar este o cale fara intoarcere; de aceea cea mai buna profilaxie a cancerului pulmonar este abandonarea din timp a fumatului. De fapt, in general cancerul, odata aparut, este o boala dificil de tratat. De aceea, este mai usor sa previi decat sa tratezi.

„Dintre toate formele de cancer, cancerul pulmonar face cele mai multe victime in Romania. Depistarea tardiva si evolutia fulminanta a cancerului pulmonar nu dau nicio sansa pacientilor, cu toata interventia medicilor si a tratamentelor inovatoare. Cei mai multi bolnavi vin tardiv, cand cazul este depasit chirurgical. De aceea, autoritatile trebuie sa faca din preventie o prioritate nationala, deoarece numai depistarea precoce si accesul rapid la investigatii si tratamente inovatoare pot oferi o sansa pacientilor din aceasta patologie. In acelasi sens, se impune o completare la legea de control a tabagismului si combaterea unui alt factor major: poluarea. Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer depune toate eforturile in fiecare an, in toate mediile, pentru a trage un semnal de alarma in ceea ce priveste constientizarea acestei boli, in sensul diminuarii impactului negativ generat”, spune Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC).






Cancerul pulmonar este una dintre cele mai grave consecinte ale fumatului, avertizeaza specialistii. O tumora maligna se poate dezvolta intr-o bronhie sau in plaman si poate sa evolueze mult timp fara simptome. In dezvoltarea ei, poate invada structuri anatomice invecinate (inima, vase, coaste) sau poate trimite celule la distanta, in alte organe (creier, ficat, oase), favorizand astfel aparitia metastazelor.

Exista, totusi - si cazuri care evolueaza spontan mult mai lent, dar si altele la care o complicatie (cum ar fi o hemoptizie masiva) poate duce brusc la moarte. Tratamentul combinat chirurgical si oncologic imbunatateste mult lucrurile, supravietuirea poate ajunge la cativa ani.

Cu cat tratamentul se face intr-un stadiu mai precoce, cu atat cresc sansele de supravietuire. Daca boala este depistata in stadiul al III-lea sau mai tarziu, sansele de supravietuire ale unui pacient se afla la doar 11%. In schimb, un diagnostic timpuriu creste sansele de 4 ori, pana la 55%.

„Insist ca pacientii sa se prezinte la medic nu doar atunci cand apare o schimbare in starea lor de sanatate, oricat de mica, ci si la consultatii periodice. Un pacient fumator, peste 40-45 de ani, poate avea oricand o forma de cancer pulmonar in curs de instalare. O vizita la medic le poate salva viata pentru ca atat terapiile inovatoare, cat si tratamentele personalizate, ce au la baza medicamentatia clasica, ne pot ajuta acum sa tinem cancerul pulmonar sub control. Insa acest lucru nu este valabil decat pentru cazurile in care boala este depistata in stadiu incipient” spune prof. Dr. Florin Mihaltan, medic pneumolog.






Remedii naturale antifumat

  • Bicarbonatul de sodiu. Luati o lingurita de bicarbonat de sodiu si amestecati-o cu 250 de ml de apa. Amestecati pana cand bicarbonatul de sodiu este complet dizolvat. De fiecare data cand simtiti nevoia sa fumati, clatiti-va gura cu acest amestec, apoi inghititi. Bicarbonatul de sodiu actioneaza ca un inhibator al dorintei de a fuma, ajutand organismul sa elimine acumularile de substante nocive.
  • Ghimbirul este deosebit de eficient pentru reducerea simptomelor de greata pe care le resimt cei care decid sa renunte la fumat.
  • Ovazul salbatic este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce pofta de tutun si starile de nervozitate care se resimt in primele zile de renuntare la fumat. Pentru ameliorarea simptomelor, se pun 10 boabe de ovaz intr-un pahar de suc natural sau de apa si se iau de trei ori pe zi.
  • Trei frati patati este una dintre cele mai puternice plante detoxifiante din flora medicala mondiala. Planta este foarte valoroasa in curele de dezintoxicare a organismului, mai ales dupa ce fumatorii au renuntat la fumat. In acelasi timp, planta usureaza suferinta bolnavilor de bronsita tabagica si de edeme asociate bolilor cardiovasculare, dar este si un adjuvant in tratamentul cancerului pulmonar, fiindca planta contine substante cu actiune citostatica.
  • Pedicuta sau barba ursului (Lycopodium clavatum). Specialistii sustin ca planta joaca un rol important in eliminarea toxinelor, indeosebi dupa ce fumatorii au renuntat la acest viciu. Planta vine si in ajutorul suferinzilor de bronsita tabagica si de edeme asociate bolilor cardiovasculare.
  • Ardeiul iute combate nevoia de a fuma. Tinctura cu ardei iute s-a dovedit un remediu foarte eficient in curele de combatere a nicotinismului si chiar a cancerului (deoarece stagneaza multiplicarea celulelor canceroase, dupa unii specialisti).
„Cancerul pulmonar este o boala ascunsa, in 60-70% din cazuri fiind depistata tardiv. In momentul in care tumoarea este depistata, aceasta este inoperabila, singurul tratament recomandat in acest caz fiind radioterapia si chimioterapia.” - prof. Dr. Florin Mihaltan, de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Retineti!

Cancerul pulmonar nu se vindeca singur. Netratat, el evolueaza de multe ori destul de rapid, cu accentuarea simptomelor: scaderea in greutate, lipsa completa a apetitului, degradarea starii generale, iar toate duc catre deces in intervale ce variaza de la cateva luni la un an de la data diagnosticului.





 

Cretusca (Filipendula ulmaria) - tratamente interne si externe

 
Tratamente interne si externe cu planta medicinala numita cretusca, anglica sau barba-caprei

Numita popular Aglica sau Barba-Caprei, planta creste prin locuri umede, la marginea raurilor, prin mlastini si prin zavoaie - si ca o minune - vindeca tocmai reumatismul, agravat de frig si de umezeala... O dovada ca natura este un medic neintrecut. De altfel, Cretusca e folosita inca din vremea dacilor, care ii spuneau racioane, taula si o foloseau pentru vindecarea vatamaturilor. Planta cu infatisare modesta (atrage atentia doar prin florile ei alburii, asezate in forma de mot), e foarte bogata in principii active, substante minerale, taninuri si ceruri. Are proprietati antireumatismale, diuretice si antiinflamatoare.






Tratamente interne

  • Calmeaza reumatismul si durerile articulare. Florile de Cretusca sunt un remediu de calitate impotriva artritelor, a gutei (provocata de excesul de acid uric din sange) si a reumatismului articular. Elimina cristalele de acid uric care se formeaza in articulatii, in caz de guta. Studii recente au aratat, de asemenea, ca Cretusca are proprietati imunomodulatoare (regleaza rezistenta imunitara). Mai precis, evita agravarea inflamatiei, care, astfel, nu mai deterioreaza articulatia in caz de reumatism. Mod de folosire: Se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta uscata, oparite cu 250 ml apa. Se lasa la infuzat 15 minute. Se bea de doua ori pe zi, vreme de trei saptamani.
  • Protejeaza stomacul. Florile si frunzele tinere ale plantei sunt bogate in taninuri astringente, facilitand cicatrizarea peretilor tractului digestiv. Studiile au aratat ca ele blocheaza si proliferarea Helicobacter pylori, care provoaca ulcerul. Principiile active ale plantei impiedica bacteria sa se fixeze pe mucoasa, reducand astfel riscul de gastrita (inflamatie a stomacului) si de ulcer. Mod de folosire: Se administreaza sub forma de infuzie, preparata din 1-2 lingurite de flori uscate la 1 ceasca de apa.
  • Combate aciditatea. Lucru bine stiut de bunicile noastre, care foloseau Cretusca pentru a calma rapid inflamatiile stomacului sau ale esofagului, pentru a potoli refluxul gastric sau hiperaciditatea datatoare de arsuri. Mod de folosire: Doua cani de infuzie pe zi, preparata dintr-o lingurita de pulbere de planta, oparita cu o cana de apa.
  • Potoleste durerile de cap si de dinti. Sub forma de infuzie sau de tinctura, Cretusca poate fi folosita la fel ca aspirina, pentru calmarea durerilor de cap. Efectele ei sunt, fireste, mai putin importante, dar planta prezinta un mare avantaj: absenta efectelor secundare asupra stomacului. Este eficienta, de asemenea, impotriva durerilor de dinti.
  • Recomandata in starile gripale. Infuziile de Cretusca sting inflamatiile mucoaselor (sinusuri, gat), si potolesc febra. Efectul lor sporeste daca in paralel se administreaza si un antiseptic natural, precum uleiul de cimbru sau propolisul.
  • Tratarea diareei. Se prepara un decoct din o mana de radacina maruntita pusa la fiert 15 minute intr-un litru de apa. Se bea cate o cana, dimineata si seara.

Tratamente externe

  • In caz de reumatism se aplica pe locurile dureroase comprese calde cu infuzie de Cretusca.
  • Pentru rani - le accelereaza vindecarea. Se fac tamponari locala cu decoct din radacina de Cretusca.
  • Important! Planta nu se recomanda in caz de sarcina si alaptare, alergii la aspirina si la salicilat, in caz de tratament anticoagulant si de insuficienta cardiaca, renala sau hepatica grava.
  • Nu se depasesc dozele prescrise peste 3 saptamani.




 

Bolile sistemului imun la copii

 
Bolile sistemului imun la copii

Desi sunt boli foarte rare, e obligatoriu sa le cunoastem semnele. Intarzierea diagnosticului si lipsa tratamentului pot scurta sau chiar curma vieti aflate abia la inceput de drum.

Sistemul imunitar are, dupa cum se stie, rolul de a ne proteja de boli si infectii de tot soiul. El se dezvolta pana la varsta de 11-12 ani. Cand nu functioneaza cum ar trebui, problemele care apar sunt multe si de multe ori, grave, de la banale alergii, pana la afectiuni letale, precum leucemii sau limfoame.






  • Artrita juvenila se manifesta prin durere si limitarea miscarilor. Copiii cu diverse forme de artrita au si un risc marit de inflamatii oculare (uveita), care pot afecta serios vederea.
  • Imunodeficientele primare sunt boli genetice care deregleaza functionarea sistemului imunitar, lasand cale libera infectiilor, unor forme de cancer, bolilor autoimune, precum lupusul eritematos sistemic sau boala Crohn. Se pot manifesta prin tulburari de crestere, infectii severe (pneumonie, septicemie, meningita, diaree cu sange) si nu numai.
  • Pentru depistarea bolilor autoimune, in cazul carora sistemul imun ataca si distruge propriile structuri, trebuie sa-ti dea de gandit febra care apare fara motiv, diareea care nu mai trece, durerile abdominale puternice, dureri de cap, slabiciune musculara, articulatiile inflamate, calde, care dor, scaderea in greutate.
  • Alergiile intra si ele in sfera bolilor autoimune si au manifestari precum eruptiile cutanate, nasul infundat, astmul, refluxul gastroesofagian.

Sfatul medicului

„Diagnosticul este intarziat deoarece multi pediatri sau alti medici specialisti nu recunosc simptomele specifice acestor boli. In multe cazuri, se ajunge chiar pana la decesul copilului inainte ca el sa primeasca diagnosticul, lucru care poate fi prevenit printr-o mai buna informare, atat a medicilor de familie, cat si a parintilor, primii care ar putea observa anumite semne ingrijoratoare. Un diagnostic corect si primit la timp, impreuna cu tratamentul adecvat, inseamna o viata mai lunga si mai buna pentru acesti copii”, a declarat Dr. Alexis Cochino - presedintele Asociatiei Imunopedia si medic primar pediatrie, specialist alergologie si imunologie.

Sursa imagine: bebee.ro