Leacuri calugaresti din Muntii Macinului

 
Leacuri calugaresti din Muntii Macinului
  • Arsuri ale pielii si furuncule - Se amesteca trei parti miere plus o parte faina de grau. Se panseaza si se schimba pansamentul la 10 ore, spalandu-se cu ceai de musetel plus patlagina (infuzie 2 plus 2 linguri de plante la un litru de apa).
  • Ciuperci ale pielii - Se sterg locurile afectate cu o solutie din ceai de pelin, in care se adauga tinctura de propolis (20 picaturi la 100 ml ceai). Dupa zece minute, se unge cu miere poliflora, dupa 3-4 ore se clateste cu aceeasi solutie. Se repeta de 3-4 ori pe zi.
  • Gastrita - Se ia miere de salcam diluata in apa calda, cu 2 ore inaintea mesei. Calmeaza arsurile. Mierea de munte se dilueaza in apa rece (o lingura la 100 ml apa) si se administreaza cu 90-120 minute inaintea meselor.
  • Ulcer - Doua linguri de miere de salcam diluata in 200 ml lapte nefiert; se bea noaptea, intre orele 22-23. In paralel se tine un regim alimentar adecvat.
  • Bolile ficatului - Intr-un litru de apa clocotita se pun doua linguri armurariu macinat si se fierb 2-3 minute. Dupa ce, prin racire, lichidul ajunge la temperatura camerei, se adauga patru linguri de miere de salcam. Se bea in cursul unei zile, intre orele 10-19, cu o ora inainte si dupa mesele principale. Se bea 20 de zile cu 10 zile pauza, timp de trei luni.
  • Colite, enterocolite - Se administreaza miere poliflora (1-2 lingurite) diluata in ceai de busuioc plus cimbru plus sunatoare (amestec in parti egale). Se pune o lingurita de amestec la o cana de apa. Se administreaza la distanta de o ora dupa mesele principale.
  • Constipatie - Se iau 4-5 prune uscate plus o lingura de miere poliflora, se lasa la macerat de seara, intr-un pahar cu apa rece. Dimineata, se bea apa si se mananca prunele. In fiecare seara, se bea o cana de ceai de frasin indulcit cu o lingurita de miere poliflora.
  • Boli ginecologice - Timp de o luna, intre doua cicluri, se fac seara spalaturi in zona intima cu ceai de pelin (infuzie, 3 linguri pelin la 2-3 litri de apa), dupa care se fac aplicatii locale cu miere de tei sau salcam, cristalizata.
  • Boli de inima - Mierea este foarte eficienta in edeme de natura cardiaca, in nevroza cardiaca, diminuand extrasistolele. Se recomanda o lingura de miere diluata in ceai de paducel sau talpa-gastii, cu doua ore inainte de masa. Ceaiul se prepara astfel: o lingurita de planta la o cana de apa. Mierea se dilueaza in ceai caldut (miere poliflora).
  • Anemie - Este recomandata mierea inchisa la culoare. Asociata cu polen si cu tinctura de urzica, are rezultate spectaculoase. Timp de 21 de zile se consuma miere inchisa la culoare (doua linguri) amestecata cu o lingurita polen plus 20 picaturi tinctura de urzica. Acest amestec se imparte in doua, o parte se ia dimineata la ora 10, cealalta parte la ora 17. Pentru copiii sub 10 ani, se recomanda o jumatate din cantitate, luata dimineata.
Imagine: adevarul.ro




 

Asia Style: dieta asiatica, secretele frumusetii asiatice

 
Asia Style: dieta asiatica, secretele frumusetii asiatice

Amenajarea locuintelor, a birourilor de lucru si a spatiilor de relaxare este un element care ii ajuta pe asiatici sa-si gestioneze incarcatura de stres a vremurilor pe care le traim. Designul asiatic si-a castigat adepti in intreaga lume, astfel ca el influenteaza interioarele contemporane prin spatiile zen, aranjarea mobilei in stil feng shui, dar si prin materialele si modelele traditionale. Intre cele mai folosite accesorii pentru amenajarile in stil asiatic sunt covoarele tatami, cabinetele in stil tansu, paravanele shoji si lanternele din hartie.






Dieta asiatica

    Alimentele agreate de dieta asiatica se impart in patru categorii:
  • Alimente care se consuma zilnic: fructe si legume proaspete, orez, produse din soia, cereale integrale, uleiuri vegetale, nuci, seminte, alge, ceai verde, bere sau vin, dar cu moderatie.
  • Alimente care se consuma o singura data pe saptamana: oua si came de pasare.
  • Alimente care se consuma o singura data pe luna: carne rosie.
  • Alimente care se consuma doar ocazional: peste si fructe de mare.






Secretele frumusetii asiatice

  • Femeile consuma mult ceai verde, multa soia si la desert, in general, suc natural de fructe proaspete, cu un aport caloric redus.
  • Se protejeaza de soare si ultraviolete cu umbrele de strada si multe straturi de crema de protectie.
  • Folosesc intensiv ghimbirul, un antioxidant foarte puternic, in aproape orice: supe, ceaiuri, deserturi, feluri de baza, cosmetice, bauturi.
  • Lactatele sunt pe post de exceptie, se consuma foarte rar si in cantitati reduse, de unde o incidenta scazuta a cancerului si bolilor cardiace.
Imagine: pixabay.com